VG beklager koronaforside etter kritikk fra fotballsjef: – Her bommet vi

Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Pål Bjerketvedt, mener VG mobber og henger ut landslagsspillerne. VG legger seg flate.

Publisert

Generalsekretær i Norges Fortballforbund, Pål Bjerketvedt, slakter VG sitt sportscover i lørdagens utgave i en Facebookpost.

Forsiden viser illustrasjonen av koronaviruset sammen med de offentlige bekreftet smittede landslagsspillerne.

Bjerketvedt påpeker at opplysninger om enkeltpersoners sykdom ikke er offentlig informasjon. Han skriver at det er klokt at offentliggjøring i dette tilfellet er gjort for å unngå spekulasjoner, men mener VG går over streken med forsiden.

– Men det holder ikke for VG. De må henges ut. Mobbes. Har de gjort noe galt? Skal de skamme seg? Minner om at statsministeren personlig har advart mot hets av smittede. Her har VG gått seg blind i egen kreativitet og i stedet inntatt mobberrollen. Resultatet er usmakelig, skriver Bjerketvedt på sin Facebook-profil.

Fritt vilt

Bjerketvedt spør videre om toppidrettsutøvere og fotballspillere er fritt vilt.

– Vi snakker om fem sykdomsrammede personer, som må isoleres fra familie, venner og sitt daglige arbeid i 10 dager. En sykdom som hittil i år har rammet 32.000 nordmenn og forårsaket mer enn 300 dødsfall. Bare den siste uken er det registrert 4000 nye smittetilfeller, skriver han og legger til:

– Skal VG framover liste opp også andre smittede med bilde og fullt navn når Berit (86), Harald (53) og Anna (42) smittes av covid19-viruset?

– I dag bommet vi

Ansvarlig redaktør og administrerende direktør, Gard Steiro, svarer på Bjerktvedt sin kritikk i kommentarfeltet og sier at Bjerktvedt har rett.

VGs sjefredaktør Gard Steiro.
VGs sjefredaktør Gard Steiro.

– I dag bommet vi. Jeg forstår og anerkjenner reaksjonen. VG skal ikke bruke illustrasjoner som kan oppfattes som et forsøk på å gjøre oss morsomme på bekostning av mennesker som er rammet av en alvorlig sykdom.

Han er klar på forsiden ikke står i stil med VG sin standard.

– Vanligvis er sportscoverne i VG både treffsikre og elegante. Denne versjonen havner ikke i den kategorien. Vi burde valgt en annen løsning.

VG har gått ut å beklaget på VG.no, og VGs sportssjef, Eirik Borud forstår kritikken.

– Her bommet vi. Sportscoveret vårt skal være tabloid, gjerne ispedd satire og humor, men dette var ikke vellykket. Jeg beklager til de fem smittede landslagsspillerne at dette kan ha medført en ekstrabelastning for dem. Det aller viktigste nå er at de blir raskt friske, sier Borud til VG.

 

Er fotballspillere og toppidrettsutøvere fritt vilt? Kan VG herje med dem som de vil? Dette er sportscoveret i dagens...

Posted by Pål Bjerketvedt on Saturday, November 21, 2020

Powered by Labrador CMS