Robin Røkke
Robin Røkke

I januar kjøpte Robin Røkke Nordvest-Nytt. Nå slår han avisen konkurs

Tynget av gamle gjeldskrav. – Hard beslutning, sier han til Medier24.

Publisert

Torsdag skrev Nordvest-Nytt i en pressemelding om at de ikke lenger er i stand til å drive selskapet videre, og at det nå ligger an til en konkursbegjæring.

«Den umiddelbare årsaka til konkursen er den økonomiske situasjonen, opplyser dei i meldinga. Over år har Nordvest-Nytt AS bygd opp ei einestaånde gjeld som ingen hadde oversikt over før dei siste månadane. Det kjem framleis inn gamle krav frå 2016-2018», skriver de videre

Redaktør og daglig leder Robin Røkke kjøpte avisen i januar etter at han gikk av som redaktør i Nordre.

– Ikke fornuftig løsning

Da håpte Røkke å snu den negative trenden. Nå ser han imidlertid at oppgaven ikke var mulig å løse.

– Det har jo vært en prossess og en hard beslutning, men jeg var nødt til å ta den tunge avgjørelsen i går. Jeg er lei meg på vegne av offentligheten i Smøla og Aure og jeg sulle ønske at Tvisyn AS kunne stå for den videre driften av avisen fremover, men det lot seg ikke gjøre, forteller Røkke til Medier24. 

Røkke legger til at det er har vært noen spennende måneder som innreisende redaktør til Smøla, men:

– Over tid så var det ikke en fornuftig løsningen med å ha en «fremmedredaktør». Det må være lokale ansatte hvis det skal en være en god lokalavis, og der kom vi ikke i mål, sier han. 

– Planen var å unngå konkursen

For at Røkke skulle investert mer penger i avisen, så måtte avisen ha lykkes med å rekruttere flere ansatte. Røkke har vært den eneste som har jobbet i avisen, i samarbeid med frilansere. 

– Hvis jeg skulle pøst på med mer penger så må det være flere ansatte. Planen var å unngå konkursen, men avisen hadde nok stått seg bedre hvis jeg hadde vært mer kynisk og slått den konkurs med en gang, og ikke betalt alle de hundre tusene med gjeld. Det var en uheldig vurdering for avisen.

Robin Røkke er eier av Tvisyn AS som eier Avisa Lofoten og Øy-blikk Avis, og Røkke skal fortsette videre med disse.  

Powered by Labrador CMS