Fra venstre: Emi Kjeldsberg, Maiken Amanda Brennås, Guro Kristoffersen Lysnes, Stian Joachim Olsen og Tore Ulabrand Johansen. Sommervikarene Marie Skonseng og Birgitte Jørstad Thoresen var ikke til stede da bildet ble tatt.
Fra venstre: Emi Kjeldsberg, Maiken Amanda Brennås, Guro Kristoffersen Lysnes, Stian Joachim Olsen og Tore Ulabrand Johansen. Sommervikarene Marie Skonseng og Birgitte Jørstad Thoresen var ikke til stede da bildet ble tatt.

- Jeg vil ikke sitte i en krok og drikke kaffe, sier Tore Ulabrand Johansen (62). Nå er VG-veteranen igang som sommervikar i Nordlys

- Sulten? Jeg er ikke sånn sulten, men jeg har ambisjoner om at Nordlys ikke skal angre på at de ansatte meg, sier den ferske sommervikaren.

Publisert

Tore Ulabrand Johansen (62) jobbet 32 år som journalist i VG før han pakket sekken og dro tilbake til Tromsø og Nord-Norge.

Den ferske pensjonisten har ikke akkurat ligget på latsiden. Fram til nå har hverdagene vært fylt med frilansjobbing, bokskriving og mye annet.

Og i dag hadde 62-åringen første arbeidsdag som sommervikar i Nordlys.

- Da jeg gikk av i VG, fikk jeg tilbud om å jobbe litt frilans for Nordlys, så jeg har skrevet litt reportasjer og featurestoff, så kom Helge Nitteberg (redaktør) og spurte om jeg ville bli sommervikar. Mitt eneste krav var jeg ikke tok jobben fra en ungdom som skal inn i yrket, sier Johansen.

Ikke så viktig å få oppslaget

Men Nordlys trengte noen med tung erfaring i redaksjonen i sommer - en som kunne gi de sultne vikarene litt erfaring å hvile seg på.

- Vi er en gjeng her på 4-5 personer og de fleste er i 20-årene, men jeg er jo snart 63 år, så det er en god «miks», ler han.

- Er du fremdeles sulten?

- Sulten? Jeg er ikke sånn sulten, men jeg har ambisjoner om at Nordlys ikke skal angre på at de ansatte meg. Jeg vil ikke sitte i en krok og drikke kaffe. Men om jeg får toppsaken og førstesiden - eller om det blir litt inni avisa, så spiller det ingen rolle for meg.

63-åringen har aldri jobbet i Nordlys, men besteforeldrene abonnerte på den. Johansen forteller at det var hans barndoms avis, som han vokste opp med på 50-60-tallet på Senja.

- Hvilke saker vil du jobbe med?

- Jeg skal være allmennreporter denne måneden og jobber med nyheter, samme hva det er for noe, bortsett fra sport. Jeg skal kanskje ha et litt ekstra øye på helgereportasjene og slikt.

- Tore har vært lengre i bransjen enn jeg har levd

Til tross for at han har vært pensjonist i seks måneder, så har han ikke glemt håndverket. Har har skrevet jevnt over reportasjer for VG, Nordlys - pluss at han skriver på en bok.

- Jeg har jo nesten ikke hatt tid til å være pensjonist, ler han.

- Blir du en slags bestefar i redaksjonen nå?

- Jeg skal være forsiktig med å fortelle de andre sommervikarene hva de skal gjøre, men hvis de kommer og spør, så skal de få det beste svaret jeg kan gi. Jeg føler selv at jeg er god på språk og hvordan man bygger opp en sak, så hvis de trenger hjelp, så stiller jeg meg til rådighet.

- Hva gleder du deg mest til å gjøre?

- I min journalistiske karriere har det mest interessante vært å møte mennesker, for der oppstår de gode historiene. Det gleder jeg meg til, sier han.

Sjefredaktør Helge Nitteberg i Nordlys forteller til Medier24 at Johansen han er glad for at 62-åringen sa ja til å bli sommervikar.

- I tillegg til at vi ønsker folk som er sultne, så er det bra å ha noen som har erfaring. Tore har vært i bransjen lengre enn jeg har levd, så han blir en god mann for oss å ha i en periode, der mange faste ansatte er på ferie. Og selv om han er en voksen mann, så er han fortsatt en sulten nyhetsjeger med øye for gode historier. Det skal vi utnytte, smiler Nitteberg.

Powered by Labrador CMS