TV-toppene fra debatt under Nordiske Mediedager i Bergen i fjor.
TV-toppene fra debatt under Nordiske Mediedager i Bergen i fjor.

Nordiske mediedager avslører programmet: Ønsker Michelle Obamas taleskriver og Netflix-produsenter velkommen

Festivalsjef Guri Heftye gleder seg.

Publisert

Produsentene bak seriesuksessen «The Crown» kommer til Nordiske Mediedager i Bergen i mai. Dit kommer også Michelle Obamas taleskriver.

Suzanne Mackie og Andy Harries er produsenten bak Netflix-suksessen om den unge dronning Elizabeth. I selskapets første egenproduserte serie i Storbritannia har de kunnet boltre seg med et budsjett på 100 millioner pund. Det har gitt både seersuksess og to Golden Globe-priser.

Festivalsjef Guri Heftye gleder seg til å få et innblikk i hvordan serien, som i tillegg til å være et politisk drama med både kongelige og andre notabiliteter, også gir et portrett av en historie som fortsatt er levende i minnet hos mange.

– Det er ikke alle dramaprodusenter forunt å få leke seg med budsjetter av dette formatet, men det er like fullt masse å lære når vi går bakom denne produksjonen. Blant annet det å lage historisk drama om nålevende personer gir jo noen utfordringer det blir spennende å høre om, sier Heftye i en pressemelding. Og de som kommer til Bergen, kan glede seg til en sniktitt på neste sesong.

Et annet trekkplaster når mediebransjen samles er Sarah Hurwitz, Michelle Obamas taleskriver.

– Det blir fantastisk å presentere henne. Hurwitz har hatt en helt unik jobb og arbeidsplass, og det blir også interessant å høre hennes analyse av det som nå skjer i USA, sier Heftye.

Powered by Labrador CMS