NTB flytter fotodesken ut av huset og stiller ut nyhets­bilder på Nordiske Mediedager

– Vi tror det blir skikkelig inspirerende, lærerikt og moro, sier Christina Dorthellinger, leder og redaktør for visuell kommunikasjon i NTB .

Publisert

Medier24 kunne melde at fotograf og Pulitzer-vinner Ryan Kelly skal jobbe for NTB tre måneder i vår og sommer, og siden det har debatten om nyhetsfoto rast. 

Nå har NTB bestemt seg for å stille ut nyhetsbilder på Nordiske Mediedager, inkludert bildet fra Charlottesville, som Kelly vant Pulitzer for. 

– Det er superbra at Nordiske Mediedager velger å fokusere på foto i år. Hva er vel mer naturlig enn at NTB tar ballen og melder seg på? Vi har en av Norges største fotoavdelinger med 12 fast ansatte fotografer og frilansere over hele Norge. I tillegg til fotoutstilling i Grieghallen, der vi viser frem hva vi jobber med på vegne av norske medier hver dag, flytter vi fotodesken vår over fjellet. Planen er å samarbeide ekstra tett med bergensbaserte redaksjoner, og ha fotografer på stand-by. Vi tror det blir skikkelig inspirerende, lærerikt og moro, sier Christina Dorthellinger, leder og redaktør for visuell kommunikasjon i NTB i en melding. 

Det gleder Guri Heftye, festivalsjef for Nordiske Mediedager, at de har fått på plass et fotosamarbeid med NTB. 

– Vi er veldig glade for å ha NTB med på laget, at de legger ressurser og tid inn i mediedagene, både ved å flytte fotodesken til Bergen og at vi for første gang kan vise en fotoutstilling til glede for alle våre delegater. Dette blir veldig bra, sier Heftye.

Konferansen er i Bergen 8-10. mai.

Powered by Labrador CMS