20 norske YouTube-stjerner tar samfunnsansvar og oppfordrer ungdom til å stemme

- Bruk retten til å stemme! Det er veldig viktig, sier Lykke Sofie Myrås.

Publisert Sist oppdatert

Den siste uken har 20 norske YouTube-stjerner lagt ut videoer der de oppfordrer norsk ungdom til å bruke stemmeretten i kommune- og fylkestingsvalget.

Prosjektet skjer i regi av YouTube-nettverket Nordic Screens med støtte av Fritt Ord, opplyser nettverket i en pressemelding.

- Unge mennesker under 34 år år leser nesten ikke avis og ser stadig mindre på TV, men er mye på YouTube og andre sosiale medier. Vi har bedt en del unge opinionsledere om å lage innhold på sin måte om valget, stemmeretten, ytringsfriheten og demokrati, sier kanalansvarlig Ivar Steen-Johnsen i Nordic Screens i meldingen.

- Å være med på «Diktaturet» på NRKhar fått meg til å tenke. Vi som er gamle nok til å stemme må stemme. Tenk hvis folk slutter å stemme! Da er det ikke noe vits i demokratiet lengre, sier Joachim Haraldsen (Noobwork) i sin video.

Han har 115 000 abonnenter på sin kanal. Og det er flere unge enn de fleste norske aviser når.

- Ikke tenk på hva andre sier. Bestem selv. Det er din business hva du vil stemme, men bruk retten din til å stemme. Det er faktisk veldig viktig, og jeg oppfordrer alle ungdommer som er gamle nok til å gjøre det, sier Lykke Sofie Myrås (LykkeSofie96).

Hun følges av 16 000 norske ungdommer.

Elias Rådlund (KimePlays) bruker humor i sin video og eksemplifiserer politikk og valg gjennom «Pølsepartiet». KimePlays når ut til 17 000 ungdommer.

Slik er en rekke av ungdommene opptatt av alt fra kollektivtrafikk, bussruter, leksefri, karakterer og søndagsåpne butikker.

Alle valg-videoene kan du se i denne kanalen fra Nordic Screens. Og enda flere videoer publiseres frem mot valget.

Powered by Labrador CMS