Synne Ektrem, kommunikasjonssjef i Nordea.
Synne Ektrem, kommunikasjonssjef i Nordea.

Sommerpraten

– Kommunikasjonsbransjen har en jobb å gjøre når det kommer til mangfold

Synne Ekrem ble ikke veldig imponert over «kebabnorsk»-utspillet til Hans Geelmuyden, forteller hun i Sommerpraten.

Publisert

«Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste kvinne ut er Nordeas kommunikasjonssjef Synne Ekrem.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2020?

– Det kan kjapt oppsummeres: Korona og alt det har dratt med seg av nedstenging, restriksjoner og tiltak, historisk lav rente, effekten på folks privatøkonomi, bedrifter som opplever utfordringer de aldri har sett for seg vil komme, og mange triste skjebner som følge av sykdommen.

 – Hva er årets flause til nå?

– Det er vel vanskelig å komme utenom en pr-nestor som uttalte at «kebabnorsk» ikke var godt nok for byrået deres. Det har skapt fortjent mye rabalder, og eskalert debatten om mangfold i kommunikasjonsbransjen. Kommunikasjonsbransjen har helt klart en jobb å gjøre når det kommer til mangfold. 

– Hvilken bransjeperson har imponert deg i år?

– Selv om det er litt på siden og ikke en bransjeperson vil jeg trekke frem Espen Nakstad, assisterende direktør i Helsedirektoratet. Han har formidlet dag etter dag helt rolig og  lett forståelig hva vi nordmenn må forholde oss til og status på ståa. Makan til naturtalent på å kommunisere. 

– Hva gjør du i sommer?

– Vi har skrinlagt utenlandsplanene og skal på Norgesturné som resten av Norge. Vi tar en tur til Ramskjær ikke så langt fra Risør for å besøke noen venner, vi skal bestige Preikestolen, besøke Bjørneparken i Flå, innom Beitostølen, før vi tar en rolig uke på hytta til svigers på Synnfjell. 

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Jeg prøver å få med meg mest mulig gjennom aviser til frokost, og fortløpende nettaviser innimellom slaga. Ekstrabonus hvis det blir nyheter på radio i bilen og nyhetene på TV til kvelds. 

– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar? Om du aldri har vært sommervikar: Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Å være sommervikar i Dagbladet på begynnelsen av 2000-tallet var en av de mest læringsrike erfaringene jeg har gjort. Det var bratt læringskurve og man ble kastet ut på dypt vann fra første dag. Jeg kan ikke huske en konkret tabbe, men det hendte at man ikke rakk å gjøre research før man skulle ut på intervju. Det medførte at jeg mer enn en gang måtte spørre hva helt åpenbare kjente personer het, ung som jeg var. 

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Kom forberedt til møtene med mange ideer på blokka, vær positiv og si ja til det aller meste. Bruk også tid på litt skravlings, man jobber bedre når man har det gøy på jobb og blir godt kjent med kollegaene sine. 

Powered by Labrador CMS