Leder i Troms Journalistlag, Silje Løvstad Thjømøe
Leder i Troms Journalistlag, Silje Løvstad Thjømøe

NJ har vedtatt å slå sammen lokallagene i nord: – Vi går av, sier styreleder

Også lokallagene i Trøndelag blir slått sammen, skriver NJ på egne nettsider.

Publisert

Landsstyret i Norsk Journalistlag (NJ) har i dag vedtatt sammenslåing av de fire lagene i nord til et nytt felles lag, NJ Nord. Trondhjems Journalistforening og Nord-Trøndelag Journalistlag vedtatt sammenslått til NJ Trøndelag, skriver NJ på sine nettsider.

Det får leder i Troms Journalistlag, Silje Løvstad Thjømøe, til å reagere. Som varslet tidligere, vil styret i lokallaget trekke seg når sammenslåingen formaliseres.

I en sms til Medier24 skriver hun:

«Jeg har forstått det sånn at sammenslåingen ikke skjer før i november under Svarta Natta-konferansen, og styret i Troms går ikke av før det. Jeg og nestlederen er helt klare på at vi ikke ønsker å fortsette i verken et hovedstyre for hele Nord-Norge eller sitte som medlem i en programkomité. Når det gjelder resten av styret så har jeg ikke fått noen signaler om at de ønsker å fortsette i dette nye NJ Nord som skal styre en hel landsdel.»

Videre skriver hun:

«Vi går av fordi vi ikke ønsker å være med på denne tvangssammenslåingen, men vi går av først når NJ Nord starter opp.»

Til egne nettsider sier Norsk Journalistlags nestleder, Dag Idar Tryggestad, følgende.

– Det har vært viktig for oss å bruke god tid i denne prosessen for å forankre de beslutningene som nå er tatt. Selvsagt har dette vært krevende arbeid og spesielt vanskelig har det jo vært å forsøke og finne en god løsning for de fire lagene i nord, hvor ett av lagene har vært negative til sammenslåing mens ett av lagene har vært helt tydelige på at de ikke får til å drive arbeidet sitt videre uten sammenslåing.

Nestleder Dag Idar Tryggestad og leder Hege Iren Frantzen i Norsk Journalistlag.
Nestleder Dag Idar Tryggestad og leder Hege Iren Frantzen i Norsk Journalistlag.

NJ i Troms har ytret stor motstand mot sammenslåingen, og leder for det lokale NJ-laget, Silje Løvstad Tjømøe, gikk hardt ut mot vedtaket tidligere i vinter.

– Jeg har mer enn nok utfordringer med å få Troms-medlemmer til å delta på våre arrangement. Det er helt uinteressant for meg å arrangere ting i Vadsø, Vesterålen, og slike steder langt borte fra Troms. For oss er det vanskelig nok bare utenfor Tromsø, sa Løvstad Thjømøe til Medier24 5. februar.

«Saken har vært behandlet på flere landsstyremøter og i november valgte vi å utsette saken og gå ekstra runder med lagene i Trøndelag og i Nord for å få til en modell som kunne fungere og som vi mener også tar hensyn til bekymringen fra styret i NJ Troms», skriver NJ.

– Her er det snakk om en hel region, med store avstander og nettopp derfor har det vært ekstra viktig å lytte til de innspill og bekymringer som har vært her. Det er også slik at her bor NJs medlemmer svært spredt og dette er blant områdene hvor vi har fått de tydeligste tilbakemeldingene om at det er vanskelig å lage aktivitet som samler mange nok av NJs medlemmer, forklarer NJs leder, Hege Iren Frantzen til egne nettsider.

Powered by Labrador CMS