Generalsekretær i Norsk Redaktørforening, Arne Jensen, Dagbladet-journalist Eiliv Frich Flydal og Vegard Venli i NRK.
Generalsekretær i Norsk Redaktørforening, Arne Jensen, Dagbladet-journalist Eiliv Frich Flydal og Vegard Venli i NRK.

Etappeseier for pressen: – Stortinget gir uttrykk for at de forstår verdien av åpenhet

Forrige uke kom Stortinget med sin innstilling til ny lov om register over reelle rettighetshavere. Den er både Norsk Redaktørforening, NJ og Pressens Offentlighetsutvalg fornøyd med.

Publisert

Det var like før jul at Næringskomiteen hadde åpen høring om Regjeringens lovforslag om et nytt register over reelle rettighetshavere i selskaper. Der var både Norsk Redaktørforening, Norsk Journalistlag og Presseforbundets Offentlighetsutvalg representert

I forslaget heter det at registeret kun skal omfatte poster på over 25 prosent av selskapene, kontroll over 25 prosent av stemmeandelene eller rett til å utpeke eller avsette mer enn halvparten av styremedlemmene. Det var presseorganisasjonene sterkt imot, da de mener altfor høy terskel vil gi for lite informasjon til brukerne av registeret.

Det ble argumentert for å både løsrive seg fra terskelverdien på 25 prosent eierskap, at alle selskapsformer burde inkluderes i registeret og at en bør få tilgang til historiske data. Det har Finanskomiteen på Stortinget lyttet til.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Månedlig
Første mnd til kr 1
deretter 189,- pr mnd

Kjøp

Årlig
12 mnd abonnement for 1899,-

Kjøp

Powered by Labrador CMS