Arne Jensen.

Norsk Journalist­lag og redaktør­foreningen går ut med støtte til rettspraksis.no

– Tvisten berører spørsmål knyttet til den demokratiske infrastrukturen, sier Arne Jensen i Norsk Redaktørforening i en pressemelding.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Lørdag anket de to mennene bak rettspraksis.no kjennelsen fra Oslo byfogdembete, og nå går både Norsk Journalistlag og Norsk Redaktørforening ut med støtteerklæring, skriver de i en pressemelding. 

Rettspraksis.no har publisert dommer fra blant annet Høyesterett åpent på nettet, og har derfor havnet i konflikt med Lovdata, som har de samme dommene tilgjengelig, men bak betalingsmur. 

– Høyesteretts avgjørelser er viktige arbeidsverktøy for journalister.  I journalistikken kan for eksempel avgjørelsene settes inn i en større sammenheng, blant annet for å kunne gjøre analyser av endringer i straffeutmålinger i sammenliknbare saker over tid. Dagens avtale mellom Høyesterett og Lovdata bidrar til å uttydeliggjøre offentlige myndigheters ansvar for tilgjengeliggjørelsen, sier advokat Ina Lindahl Nyrud i Norsk Journalistlag i en pressemelding. 

Ina Lindahl Nyrud, medierettsadvokat i Norsk Journalistlag.

Også Arne Jensen i Norsk Redaktørforening sier at de går ut med en støtteerklæring, i form av et støtteskriv som sendes til Borgarting lagmannsrett. 

– Tvisten berører spørsmål knyttet til den demokratiske infrastrukturen; om hvordan den enkelte borger skal kunne holde seg orientert om hvilke prinsipper og hvilken praksis rettsstaten bygger på. Det dreier seg om publisering og tilgjengeliggjøring av i utgangspunktet offentlig informasjon. Lovdatas historie og eksklusive avtaler gjør at de ikke kan sies å konkurrere på like vilkår som private, og at de derfor må finne seg i at informasjon fra Lovdata videreformidles, sier generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening i pressemeldingen. 

Powered by Labrador CMS