SKUP-styreleder Nina Selbo Torset.

Millionunderskudd for SKUP - styret tar selvkritikk

Årsregnskapet til SKUP for 2022 viser et underskudd på 1,3 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Stiftelsen SKUP gikk i 2022 med et underskudd på 1,3 millioner kroner. Det viser årsregnskapet som ble publisert fredag.

– Vi skulle gjerne lagt frem et bedre resultat. Det har aldri vært så høy aktivitet i stiftelsen som i 2022, men vi har heller ikke hatt så store kostnader før, sier styreleder Nina Selbo Torset i en pressemelding.

Omsetningen endte på 9,8 millioner kroner - en oppgang på 6 millioner kroner fra 2021.

Driftskostnadene var på over 11 millioner kroner, en økning fra 3,4 millioner i 2021.

Etter at styret ble kjent med resultatet, har de hatt en grundig gjennomgang av årsregnskapet og sine rutiner, og de har innført tiltak for bedre kostnadskontroll.

– Styret må ta selvkritikk på at vi ikke ble klar over størrelsen på underskuddet på et tidligere tidspunkt. Vi tar dette på stort alvor og innfører blant annet hyppigere økonomirapportering, sier Torset.

I pressemeldingen kommer det fram at SKUP har klart å bygge en solid egenkapital i pandemiårene.

– Vi har derfor god ryggdekning nå, men vi må likevel ta grep for å kutte kostnader og samtidig øke inntektene, sier styrelederen.

Et av grepene er at Data-SKUP høsten 2023 blir arrangert på OsloMet i stedet for The Hub. Konferansen gikk en halv million i underskudd i 2022 på grunn av økte kostnader og svikt i billettsalget.

– Data-SKUP har ikke pleid å ha store overskudd, men det er klart det kjennes med et såpass stort fall. Inntil vi har sikret stiftelsen flere inntekter, er det riktig å stramme inn der vi kan. Nå har vi fått leie større og bedre lokaler på OsloMet til langt billigere penge, og da måtte vi slå til på det, sier Torset.

Det er også satt ned et utvalg for å jobbe med nye inntektsstrømmer.

Powered by Labrador CMS