Nils Cajus Røed jobbet over 40 år i NRK
Nils Cajus Røed jobbet over 40 år i NRK

MINNEORD:

Blid, positiv og hyggelig alltid

««Han har et behagelig vesen» Så sant for hele karrieren til Nils, - han var vennligheten selv.», skriver tidligere kollega om Nils Cajus Røed (1936 - 2021).

Publisert Sist oppdatert

Nils sovnet inn med familien rundt seg 3. november, 5 dager etter at han fikk lungebetennelse. Nils ble 85 år.

Etter artium jobbet Nils ½ års tid i vegdirektoratet og deretter ble det 2 ½ år i flyvåpenet. Der utdannet han seg som flymekaniker, han gikk kurs i flytypespesialisering og flyskrogspesialisering på Kjevik og Rygge. Etter dette tok han ettåring handelsskole og var 1 års tid i et cruiserederi hvor han jobbet med reiser, billetter og reklame.

Tidlig i karrieren, ved et skrivebord
Tidlig i karrieren, ved et skrivebord

Og så høsten 1960 søkte han på stilling som midlertidig teknikerassistent i Fjernsynet.

Begrunnelse: Nils savnet å jobbe med noe teknisk!

Og det ble starten på en vel 41 års karriere i NRK på fjernsynsproduksjonssiden.

Etter startkurs og videregående teknikerkurs 1964/65 var det rett inn i OB-virksomheten hvor han i hovedsak tok seg av lydsiden.

Nils var opptatt av fagutvikling og i 68/69 fikk han permisjon med lønn for å benytte et Traineeship ved Education Broadcasting Corp i New York.

Etter permisjonen fikk han stilling som teknisk leder på OB og fra 1983 ble han fast stedfortreder for seksjonsleder i Utendørsseksjonen.

Og så ble NRK «Host» for OL på Lillehammer, mange skiftet jobber og utfordringer og Nils fikk ansvaret for Studio/OB-seksjonen på Marienlyst.

De siste 6 årene inntil Nils sluttet med AFP 30.9.2001 jobbet han som saksbehandler for produksjonssjefen.

I attesten fra den første arbeidsgiveren Nils hadde, Vegdirektoratets hovedekspedisjon, sto det: «Han har et behagelig vesen»

Så sant for hele karrieren til Nils, - han var vennligheten selv.

Blid, positiv og hyggelig alltid.

Også utenfor jobben var Nils aktiv; skolekorps og loppesjef, deltok i barnas aktiviteter, - han var glad i jazzmusikk, likte å danse og å kle seg ut.

Sammen med sin Inger-Marie var de faste medlemmer i «gammel-TOM-gjengen» og dro på turer sammen hvert år og besøkte hverandre.

Etter at Nils ble pensjonist satt han også i styret i Veteranklubben og var særlig kjent som den eminente reiseleder på klubbens mange turer.

De siste årene rammet demensen Nils, men han beholdt sitt hyggelige og blide vesen. Han deltok på Veterantrim og var med på samlinger og turer, takket være Inger-Maries støtte. Så ble det siste året på sykehjem, hvor han også var en blid og hyggelig beboer. Og senest for en måned siden var han hjemme og feiret Inger-Maries bursdag med hele familien.

NRK og gamle kollegaer takker for godt samarbeide og fine minner. Våre tanker går til Inger-Marie og hele familien.

Bisettes fra Haslum, Store seremonirom - tirsdag 16. november kl. 11.30 - minneside på jolstad.no

På vegne kollegaer, Janne Schønheyder

Powered by Labrador CMS