News Corp tjener fortsatt penger - en halv milliard kroner på bunnlinja i fjerde kvartal

Svaker enn fjor, men fortsatt solide resultater. Omsetningen ned «bare» fire prosent.

Publisert Sist oppdatert

New York (NTB-AFP): Medieselskapet News Corp rapporterte torsdag at selskapets kvartalsresultatet gikk ned med 56 prosent samtidig som inntektene også falt i fjorårets siste kvartal.

Selskapet, som ble grunnlagt av mediemogulen Rupert Murdoch, satt i 4. kvartal igjen med 62 millioner dollar på bunnlinjen, noe som tilsvarer 538 millioner kroner etter dagens kurs. For et år siden var overskuddet på 142 millioner dollar.

Omsetningen gikk ned med rundt 4 prosent til 2,16 milliarder dollar.

– News Corp utvikler seg raskt i retning av å bli et mer digitalt og globalt medieselskap med en miks av inntektsstrømmer som vi mener vil drive langsiktig vekst og overskudd til aksjonærene, sier konsernsjef Robert Thompson i en uttalelse.

Han sier at for selskapets aviser ser de fortsatt utfordringer når det gjelder annonser på papir, mens abonnementsinntektene øker og de opplever vekst innen digitale annonser.

News Corp eier aviser som The Wall Street Journal, New York Post, britisk Times og Sunday Times, samt tabloidavisen The Sun. I tillegg eier konsernet en gruppe aviser i Australia. Selskapet beholdt navnet til det større mediekonglomeratet som ble splittet opp i 2013 som del av Murdochs plan for å «frigjøre verdier» for aksjonærene.

Powered by Labrador CMS