Manus er skrevet av Kyrre Holm Tønne Johannessen og israelske Ronit Weiss-Berkowitz.
Manus er skrevet av Kyrre Holm Tønne Johannessen og israelske Ronit Weiss-Berkowitz.

TV 2, Monster og Netflix skal lage spenningsserie om Oslo-prosessen, Israel og Palestina

Samarbeider også med den israelske kringkasteren HOT, om serien som har fått arbeidstittel «What happened in Oslo» .

Publisert

To representanter fra det nordiske Netflix-teamet stod på scenen i Bergen under Nordiske Mediedager, og presenterte hvordan deres strategi for de nordiske landene ser ut framover. 

Sesjonen har fått navnet «Fra lokale produksjoner til globale suksesser» – og teamet kunne fortelle at det kommer flere norske Netflix-originaler framover. 

Samtidig annonserte de at de i 2020 begynner å spille inn en ny spenningsserie med utgangspunkt i en kidnapping i Sinai-ørkenen – med koblinger til forhandlingene rundt Oslo-avtalen mellom Israel og Palestina på 1990-tallet.

Serien er et samarbeid mellom Netflix, TV 2 og Monster, samt den israelske kringkasteren HOT, en spenningsserie som har fått arbeidstittelen «What happened in Oslo».

– De begynner å spille den inn i 2020, sa de fra scenen. 

I en pressemelding sier TV 2s dramasjef Christopher Haug at de gleder seg til å kunne produsere spenningsserien sammen. 

– TV 2 jakter alltid etter de beste historiene- og i dette tilfelle er det et «high end» norsk spenningsdrama med internasjonale koblinger vi skal presentere for det norske folk. Vi har stor tro på at dette vil fenge seerne og er veldig glade for at både Netflix og HOT ser det samme som oss. Vi gleder oss til samarbeidet, sier dramasjef i TV 2, Christopher Haug.

Dette skriver de om den kommende serien, hvis manus er skrevet av Kyrre Holm Tønne Johannessen og israelske Ronit Weiss-Berkowitz.

«I den 10 episoder lange serien, møter vi Alexandra (Alex) og Karl som får livet snudd på hodet da de får en telefon fra Jerusalem. Deres datter Pia (24) er forsvunnet, og foreldrene forstår ingenting. Forsvunnet? Og hvorfor er hun i Israel? De reiser ned for å finne svar, og Alexandra oppsøker en gammel venn, Arik, for hjelp. De ble kjent under Oslo- forhandlingene for 26 år siden, og Arik er nå høytstående politiker i hjemlandet. Fortvilet leter foreldrene etter Pia, i Israel og på Gaza, hvor Alex’ andre venn fra Osloforhandlingene, palestinske Layla befinner seg. Men ingen spor etter Pia. Før de får en video. Den viser Pia og to israelere i ørkenen, i oransje fangedrakter, omringet av ISIS- soldater. Kravet er enkelt: De vil ha 11 IS-fanger frigitt i Israel og en i Norge, snarest mulig. Hvis ikke blir gislene henrettet», skriver de i presentasjonen av serien. 

 

– Imponert

I tillegg kunne Netflix-teamet som er i Bergen fortelle at de jobber med et norsk konsept som heter «Ragnarok», som er ent ung, voksent perspektiv på norrøn mytologi og en romantisk komedie, «Home for Christmas». Den siste er laget av samme regissør som den svenske Netflix-serien «Quicksand» og er en romantisk komedie, som handler om en ung kvinne som skal ha med en kjæreste hjem til jul. 

– Vi følte den søte og morsomme tonen traff godt, sa de. 

Den tredje er «Bloodride», som kommer fra Monster. Dette er en horrorkomedie, og er laget av regissøren bak «Maniac». 

De fortalte at de er svært imponerte over norske TV-produsenter. 

– Siden vi skal lage tre show i og fra Norge, vil jeg si at Norge er et veldig innovativt land. Når vi kan samarbeide og ta med ulike ting til norske produsenter, så svarer mange: "Jeg tror vi kan finne ut av det" – og norske produsenter løser de utfordringene vi gir dem på kreative måter, sa de og fortsatte: 

–Jeg er ekstremt imponert av våre norske partnere. 

Det gjør at de ikke utelukker flere norske satsinger og samarbeid. 

– Vi er veldig glade for at vi kan få fortsette å investere i Norge. 

Powered by Labrador CMS