Store endringer i NENT: Vegard Drogseth mister stillingen som norgessjef

– Fordi vi ikke lenger skal ha en landbasert modell, skal vi heller ikke ha sjefer i de enkelte landene, sier PR-sjef i Nent Group, Nicholas Smith til Medier24.

Publisert

Torsdag ble det klart at NENT Group, som blant annet eier TV 3, Viaplay og Viasat, står foran en stor omorganisering - og at de skal gjøre store endringer i Norge og i resten av organisasjonen. 

– Det vi har annonsert i dag er at vi skal over i en ny struktur, som skal tre i kraft 1. oktober. I den nye strukturen skal vi ikke lenger være organisert etter land, men etter funksjoner i organisasjonen, sier PR-sjef i NENT, Nicholas Smith, til Medier24. 

Kampanje omtalte saken først i Norge. 

I en pressemelding skriver NENT at organisasjonens ledergruppe skal ned fra 15 til 8 medlemmer.

NENT-sjef i Norge, Vegard Drogseth, er ikke er blant de 8 som får være med videre i ledelsen, og han får heller ikke beholde tittelen som NENT-sjef i Norge. Ifølge Smith er det heller ikke andre norske medlemmer i den nye ledergruppen. 

– Fordi vi ikke lenger skal ha en landbasert modell, skal vi heller ikke ha sjefer i de enkelte landene, men vi håper Vegard Drogseth og de andre administrerende direktørene i de andre landene, vil være med videre til andre, like viktige roller,  i den nye modellen, sier Smith til Medier24. 

Han understreker at rollen Drogseth skal ha i den nye organisasjonen ikke er avklart enda, men at det vil lande før 1. oktober. 

Drogseth tok over jobben som NENT-sjef i Norge i september 2018. Han opplyser i en sms til Medier24 at han ikke ønsker å kommentere saken på nåværende tidspunkt. 

Den nye ledergruppen i NENT ser slik ut:

  • Anders Jensen, President and CEO
  • Gabriel Catrina, EVP & Chief Financial Officer
  • Sahar Kupersmidt, EVP & Chief People and Culture Officer
  • Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer
  • Kim Poder, EVP & Chief Commercial Officer
  • Matthew Hooper, EVP & Chief Corporate Affairs Officer
  • Kaj af Kleen, EVP & Chief Technology and Product Officer
  • Mia Suazo Eriksson, EVP & Chief Marketing Officer.

– Utelukker ikke nedbemanning

Smith mener det er for tidlig å si noe om hvordan bemanningssituasjonen blir i NENT Norge framover. 

– Vi anser fortsatt Norge for å være et svært viktig marked, og et marked i vekst. Nedbemanninger er ingenting vi kan utelukke i dag, men det er viktig for meg å understreke at dette ikke handler om å redusere kostnader, men en plan for hvordan NENT kan vokse videre som selskap, sier Smith til Medier24. 

Powered by Labrador CMS