Tidligere toppsjef Morten Aass, programdirektør Andreas Bakka Hjertø, sportssjef Anne Tufte og kommunikasjonsdirektør Line Vee Hanum er blant lederne som nå takker for seg i NENT Norge.
Tidligere toppsjef Morten Aass, programdirektør Andreas Bakka Hjertø, sportssjef Anne Tufte og kommunikasjonsdirektør Line Vee Hanum er blant lederne som nå takker for seg i NENT Norge.

45 ansatte må gå i TV3-eier NENT: Flere profilerte ledere forsvinner

Resultatet av nedbemanningsprosessen hos NENT i Norge er klar: 39 ansatte fra TV-delen og 6 fra radio-delen forsvinner ut av selskapet, bekrefter NENT overfor Medier24.

Publisert

TV 3- og Viaplay-eier NENT skal nedbemanne i Norge, som er ledd i en større omorganisering av selskapet.

I starten av oktober kom beskjeden: Mellom 30 og 50 årsverk skal bort. Torsdag formiddag er de ansatte i organisasjonen innkalt til allmøte, hvor det ifølge flere kilder Medier24 har snakket med vil komme avklaringer rundt nedbemanningen.

Nå er fasiten klar: 45 ansatte mister jobben, bekrefter P4-sjef og office manager i NENT NorgeKenneth Andresen overfor Medier24. 

«Det totale antallet som forlater NENT Norge er 45. Det er 39 ansatte i TV-virksomheten og 6 ansatte i radio-virksomheten», skriver han. 

– Hele NENT Group ble fra 1. oktober organisert etter funksjonsområder, i stedet for landegrenser og varemerker som tidligere. Som et resultat av den nye strukturen vil mange gode kolleger dessverre forlate selskapet. Vi vil gjerne takke alle som forlater NENT for deres betydelige bidrag til selskapet. Vi ønsker dem alt godt og lykke til i fremtiden, sier Kenneth Andresen, Office manager i NENT Norge, i en e-post til Medier24.

Blant lederne som forsvinner ut er det listet opp følgende navn i e-posten: 

  • Andreas Bakka Hjertø, programdirektør
  • Anne Tufte, sportssjef
  • Bjørn Erik Broady Aasebø, kommersiell direktør
  • Line Vee Hanum, kommunikasjonsdirektør
  • Morten Aass, innholdsrådgiver og tidligere norgessjef
  • Trygve Refvem, digitaldirektør

Se flere av direktørenes kommentarer til egen avgang lenger ned i saken. 

Fra før er det kjent at norgessjef og administrerende direktør Vegard K. Drogseth mister jobben og forsvinner ut av selskapet.

NENT skal omorganisere selskapet, og ikke lenger være organisert ut fra land, men ut fra funksjon. I slutten av september annonserte Anders Jensen at den nye ledergruppen i selskapet er på plass, og i den er det ikke funnet rom til en eneste nordmann

– Følger prosesser 

Kommunikasjonsdirektør i NENT internasjonalt, Nicholas Smith, sier til Medier24 at de nå har en funksjonell struktur i Norge, men at han ikke kan gå inn i detaljer på hvordan det nye organisasjonskartet i Norge vil se ut. 

– Vi har en funksjonell struktur i Norge på plass nå, men jeg kan ikke gå i detalj på hvem som rapporterer til hvem nå, sier Smith til Medier24 på spørsmål om det nå er lagt fram et organisasjonskart for den norske delen av selskapet. 

Smith bekrefter at det nå er 90 ansatte igjen i radiodelen av NENT i Norge og 77 ansatte igjen i TV-delen i Norge, totalt 167 ansatte. 

Flere ansatte Medier24 har snakket med har rettet kritikk mot prosessen som har vært rundt nedbemanningen, og beskriver den blant annet som «planløs» og som et hastverksarbeid. 

Som svar på kritikken sier Smith at de har fulgt regelverket for slike prosesser i Norge.

– Hver prosess tar tid, og disse prosessene går nå i alle våre markeder, men vi må følge retningslinjene i hvert enkelt land, sier Smith. 

– Flere oppturer enn nedturer

I en felles e-post fra lederne som nå takker for seg, skriver de alle at det har vært en tung tid, men at de har hatt fine år i selskapet. 

Bjørn Erik Broady Aasebø, kommersiell direktør, har jobbet i selskapet i fem år. Han sier i en melding:

– Det har vært en svært morsom tid i TV-bransjen, med langt flere oppturer enn nedturer. Konkurransen er knallhard og man føler man spiller finale hver dag. Jeg må bare bøye meg i støvet over hvor mange flinke folk jeg har hatt rundt meg, og ikke minst det svært gode miljøet. I løpet av min tid har vi skapt nye kommersielle produkter gjennom ny teknologi og vi har ligget fremst i bransjen på digital utvikling. Jeg er svært stolt av de resultater vi har oppnådd. Nå tar selskapet en ny retning og stafettpinnen blir levert videre, sier han i meldingen. 

– Båten seiler videre uten meg 

Programdirektør Andreas Bakka Hjertø havnet i NENT (daværende MTG) i 2014, og har jobbet med å gjøre «Luksusfellen», «Charterfeber» og «Paradise Hotel» kjent for et norsk publikum.

 

– August 2014 var min første dag som programdirektør i NENT. Det ble fem år med utrolig mye gøy, stor omstilling, gode kolleger og mye lærdom. Noe av det mest spennende vi gjorde var «å prøve og feile» i den digitale transformasjonen med programmer på Viafree og Viaplay. Det har vært mange tester, mye analyse, gode diskusjoner og nye tester. Jeg tror vi har fått en kunnskap som posisjonerer NENT godt i det nye skiftet, sier han i en melding og legger til: 

 – Nå skal båten seile videre uten meg. Det blir trist å miste gode kolleger og se noen av de aller beste hodene i mediebransjen forlate NENT. Det blir rart å ikke jobbe side om side med de fantastiske folka som skal styre Viaplay, Viafree og lineær-tv inn i fremtiden – men det er på tide å gå videre.

– En tornado av utfordringer og moro

Line Vee Hanum har vært kommunikasjonsdirektør, men takker nå for seg. Hun har 13 år bak seg i selskapet. 

Kommunikasjonsdirektør Line Vee Hanum i TV3-eier Nordic Entertainment Group
Kommunikasjonsdirektør Line Vee Hanum i TV3-eier Nordic Entertainment Group

– Å få muligheten til å lede kommunikasjonsarbeidet i NENT har vært en tornado av utfordringer og moro. Jeg har satt svært stor pris på det lekne miljøet i selskapet, der idérikdom og humor har fått fritt spillerom. Å jobbe i et selskap som stort sett har stått i en utfordrerposisjon gjør at man hele tiden må finne kreative eller snedige løsninger, og arbeide ekstra hardt – derfor er det gøy å se at «luksusfellen» er et ord som nå inngår i det norske vokabularet, at Paradise Hotel har preget en hel generasjon av unge målgrupper og at NENTs merkevarer er på alles lepper, sier hun i en melding. 

Vee Hanum ser på de siste 13 årene som en utfordrende tid, men også med mye moro.

– I løpet av de årene jeg har vært i NENT har mediebransjen endret seg stort, og jeg har fått muligheten til å bygge ledererfaring og kommunikasjonsresultater i like raskt tempo og bidratt til at NENT har posisjonert seg som en aktør hvor innhold sømløst treffer målgruppene på flere flater enn den lineære. Nå står selskapet ved et veiskille, en epoke er over og det er naturlig å sette punktum for dette kapittelet, sier hun.

Digitaldirektør Trygve Refvem takker også for seg, og har blant annet jobbet med Viafree i Norge.

– Det har vært 6 innholdsrike år i MTG og Nent, med opp- og nedturer i en turbulent bransje. Etter å ha jobbet med corporate Innovation, digital omstilling og oppbyggingen av strømmetjenesten Viafree, ser jeg nå fram til å bruke tiden og erfaringen i andre selskap både innen mediebransjen og utenfor. Jeg gleder meg til å følge selskapets videre utvikling, selv om det blir utenfor Akersgata fremover», sier Trygve Refvem i en melding. 

Medier24 retter: Medier24 skrev først at det var 70 ansatte i den norske TV-delen av selskapet, og at det etter kuttene kun vil være 30 ansatte igjen i den norske delen av selskapet. Det stemmer ikke, det er omlag 70 igjen etter dagens kutt, ikke før. Medier24 retter og beklager. 

Powered by Labrador CMS