Anders Jensen and Erik Feig
Anders Jensen and Erik Feig

NENT Group kjøper seg inn i amerikansk produksjons­selskap

Går inn på eiersiden i Picturestart sammen med grunder Erik Feig, som har produsert La La Land, The Hunger Games og Twilight.

Publisert

Nordic Entertainment Group (NENT Group) har investert en minoritetsandel i det nye amerikanske produksjonsselskapet Picturestart, som er basert i Los Angeles. Det opplyser konsernet i en melding torsdag kveld.

- Picturestart er en unik mulighet til å bygge en ledende innholdsleverandør som engasjerer dette raskt voksende publikumet på tvers av flere plattformer. Vår investering gjenspeiler NENT Groups mål om å være ledende på strømmetjenester og innholdsproduksjon i Norden, og om at innholdet vårt skal ha global appell, opplyser administrerende direktør Anders Jensen i NENT Group i Norden.

NENT Group ønsker ikke å kommentere hvor mye av selskapet de eier eller hva de har betalt for det, opplyser kommunikasjonsdirektør Line Vee Hanum til Medier24.

Picturestart ble opprettet i 2018 av Erik Feig, tidligere direktør for Summit Entertainment og vise-direktør for Lionsgate Motion Picture Group. Feig har produsert kassasuksesser, inkludert Oscar-vinnere, som “La La Land” og “The Hurt Locker”, i tillegg til ungdomsserier som «Twilight» og «The Hunger Games»-serien, heter det i meldinga.

Produksjonsselskapet opplyser at de har omfattende planer om utvikling av filmer, serien og digitalt innhold - og har nylig signert innholds- og distribusjonsavtaler med Warner Bros og Lionsgate.

«NENT Groups investering sikrer en langsiktig avtale for engelskspråklig innhold av høy kvalitet til strømmetjenesten Viaplay, ettersom NENT Group har førsterett til utvalgte Picturestart-produksjoner i Norden. Avtalen skaper også co-finansierings- og utviklingsmuligheter for NENT Groups egne produksjoner, og utvider NENT Groups tilstedeværelse i det amerikanske markedet», heter det i meldinga.

NENT Group investerer i Picturestart sammen med Warner Bros. Pictures, The Scholastic Corporation, Endeavor Content og Erik Feig selv. Anders Jensen, NENT Group President and CEO, skal sitte i styret i Picturestart.

Powered by Labrador CMS