Anders Jensen and Erik Feig

NENT Group kjøper seg inn i amerikansk produksjons­selskap

Går inn på eiersiden i Picturestart sammen med grunder Erik Feig, som har produsert La La Land, The Hunger Games og Twilight.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Nordic Entertainment Group (NENT Group) har investert en minoritetsandel i det nye amerikanske produksjonsselskapet Picturestart, som er basert i Los Angeles. Det opplyser konsernet i en melding torsdag kveld.

- Picturestart er en unik mulighet til å bygge en ledende innholdsleverandør som engasjerer dette raskt voksende publikumet på tvers av flere plattformer. Vår investering gjenspeiler NENT Groups mål om å være ledende på strømmetjenester og innholdsproduksjon i Norden, og om at innholdet vårt skal ha global appell, opplyser administrerende direktør Anders Jensen i NENT Group i Norden.

NENT Group ønsker ikke å kommentere hvor mye av selskapet de eier eller hva de har betalt for det, opplyser kommunikasjonsdirektør Line Vee Hanum til Medier24.

Picturestart ble opprettet i 2018 av Erik Feig, tidligere direktør for Summit Entertainment og vise-direktør for Lionsgate Motion Picture Group. Feig har produsert kassasuksesser, inkludert Oscar-vinnere, som “La La Land” og “The Hurt Locker”, i tillegg til ungdomsserier som «Twilight» og «The Hunger Games»-serien, heter det i meldinga.

Produksjonsselskapet opplyser at de har omfattende planer om utvikling av filmer, serien og digitalt innhold - og har nylig signert innholds- og distribusjonsavtaler med Warner Bros og Lionsgate.

«NENT Groups investering sikrer en langsiktig avtale for engelskspråklig innhold av høy kvalitet til strømmetjenesten Viaplay, ettersom NENT Group har førsterett til utvalgte Picturestart-produksjoner i Norden. Avtalen skaper også co-finansierings- og utviklingsmuligheter for NENT Groups egne produksjoner, og utvider NENT Groups tilstedeværelse i det amerikanske markedet», heter det i meldinga.

NENT Group investerer i Picturestart sammen med Warner Bros. Pictures, The Scholastic Corporation, Endeavor Content og Erik Feig selv. Anders Jensen, NENT Group President and CEO, skal sitte i styret i Picturestart.

Powered by Labrador CMS