Den nederlandske gravejournalisten Peter R. de Vries avbildet i 2017.
Den nederlandske gravejournalisten Peter R. de Vries avbildet i 2017.

Familien hevder attentatmann i Amsterdam ble lovet penger

21-åringen som skal ha skutt den kjente journalisten Peter R. de Vries i Amsterdam, ble lovet over 1,5 millioner kroner fra kriminell bande, ifølge familien.

Publisert Sist oppdatert

Krim- og gravejournalisten Peter De Vries ble skutt idet han forlot et TV-studio i sentrum av Amsterdam tirsdag kveld. 64-åringen ble truffet i hodet og har siden kjempet for livet på sykehus.

To menn ble pågrepet kort tid etter drapet, og fredag ble de varetektsfengslet i to uker. Den ene av den, en 21 år gammel nederlandsk mann, mistenkes for å ha skutt 64-åringen, mens en 35 år gammel polsk mann bosatt i Nederland mistenkes for å ha kjørt fluktbilen.

Familiemedlemmer av 21-åringen forteller til den nederlandske avisen De Telegraph at han ble lovet 150.000 euro, over 1,5 millioner kroner, av en kriminell bande for å drepe de Vries.

– Det må bli en slutt på dette, det kan ikke fortsette. Liv går tapt, sier et familiemedlem til avisen.

Narkotopp

Motivet for attentatet på de Vries er ikke kjent, men han har den siste tiden vært rådgiver for aktoratets stjernevitne i saken mot den antatte narkotoppen Ridouan Taghi.

Marokkanskfødte Taghi, som lenge var Nederlands mest ettersøkte mann, ble pågrepet i Dubai i desember 2019 og utlevert til Nederland få dager senere.

Flere drap

Taghi står nå for retten, tiltalt for å ha beordret flere drap og drapsforsøk.

Stjernevitnets advokat, Derek Wiersum, ble skutt og drept utenfor hjemmet sitt i september 2019 etter gjentatte ganger å ha krevd bedre beskyttelse for seg selv og klienten.

Vitnets bror ble drept da det ble kjent hvem som var aktoratets stjernevitne i saken mot Taghi.

Powered by Labrador CMS