VG har ikke nådd 40 sluttpakker, og utvider fristen til søndag

- Målet er fortsatt å komme i mål med frivillighet, sier VG-sjef Torry Pedersen.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Mediehuset VG kom ikke i mål med sluttpakker innen fristen, og gir derfor ansatte enda litt tid på å vurdere tilbudet.

VG skal kvitte seg med 40 årsverk og hadde opprinnelig satt frist for å søke om sluttpakke til fredag forrige uke - til søndag inneværende uke. 

– Vi har i denne omgang ikke nådd målet på 40 sluttpakkesøknader. Målet er fortsatt å komme i mål basert på frivillighet, sier VG-sjef Torry Pedersen til Nettavisen.

Kuttplanen innebærer blant annet nedleggelse av lokalkontorer.

En av dem som på sin side har takket ja til sluttpakke i VG, er Thor Harald Henriksen fra Fauske, som går tilbake til Nordlys etter åtte år i VG.

Han er en av tre VG-ansatte på lokalkontoret i Tromsø. Henriksen blir nå kveldsredaktør i Nordlys, skriver Medier24 tidligere i dag.

Også andre aviser kutter bemanningen. I oktober i fjor ble det kjent at hver femte medarbeider i Bergens Tidende må gå.

Men heller ikke her er det sikkert at ledelsen kommer unna oppsigelser ettersom bare 15 personer hadde søkt om sluttpakke forrige uke. Ledelsens mål er å kutte 30 årsverk.

I november i fjor ble det kjent at Aller Media skal slanke bort 65 årsverk, 39 av dem skal tas i Dagbladet. Her kom man i mål med frivillihget. 

Også Budstikka i Asker og Bærum skal kutte 15 årsverk, det tredje kuttet i avisen siden 2012.

NRKs nyhetsdivisjon skal fjerne opp mot 22 stillinger i perioden januar-mars. 

Powered by Labrador CMS