Marienlyst-direktør Vibeke Fürst Haugen i samtale med Richard Aune, leder for NRKs journalistlag. Her under samtale i en pause av Kringkastingsrådets møte i januar.
Marienlyst-direktør Vibeke Fürst Haugen i samtale med Richard Aune, leder for NRKs journalistlag. Her under samtale i en pause av Kringkastingsrådets møte i januar.

NRK er fortsatt ikke i mål med vårens nye nedbemanninger. Klubbleder mener pakkene er for dårlige

- Det er fortsatt åpent for å søke om sluttpakke, sier divisjonsdirektør Vibeke Fürst Haugen.

Publisert

NRK har kuttet 350 årsverk de fire siste årene, men kringkasteren fortsetter å nedbemanne i 2017. 

Som omtalt på Medier24 tidligere i år, blir det nye kutt i hele landet - både på Østlandssendingen og Marienlyst, samt på distriktskontorene. 

Og disse prosessene er fortsatt ikke i mål, skriver DN i dag: 

– Vi forsøker så godt vi kan å finne gode og frivillige løsninger så raskt som mulig, men det er viktig å være grundig i prosessene. Det er fortsatt åpent for å søke om sluttpakke, sier Marienlysts divisjonsdirektør Vibeke Fürst Haugen til Dagens Næringsliv.

NRK har de siste 15 månedene brukt 21 millioner kroner på sluttpakker, men ifølge klubbleder Richard Aune i NRK Journalistlag er sluttpakkene blitt så mye dårligere med årene at det nå er svært lite lukrativt å søke.

Nå gjenstår det 7,5 årsverk som skal kuttes i løpet av våren, og ytterligere 16 årsverk blant lokalkontorene innen utgangen av 2017.

– Hadde sluttpakkene vært like lukrative som før kunne disse prosessene vært løst tidligere. Men uavhengig av størrelsen på pakkene, mener jeg dette må kunne løses med frivillige virkemidler, sier Aune.

 

Powered by Labrador CMS