Oversiktsbilde fra Velledalen i Sykkylven kommune, der to personer sndag ble funnet dde. Politiet mistenker at de har blitt drept av okser.

Nationen beklager artikkel om dødsfall

Avisen avpubliserte saken om hva som ville skje med oksene i Sykkylven etter dødsulykke.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Onsdag publiserte Nationen en artikkel om hva som vil skje med oksene som trolig tok livet av en far og en sønn i Sykkylven forrige helg. Nå beklager avisen, ved nyhetsredaktør Svein Ove Hansli, artikkelen i en kommentar «Ja, de bør kunne forvente meir av Nationen».

Den opprinnelige saken handlet om at oksene kan havne på matbordet, fordi de var godkjent av Mattilsynet som matproduksjon.

– Etter at vi la saka ut på Facebook tok det ikkje lang tid før kommentarfeltet var full av kritikk mot vår journalistikk. Ein av dei som kommenterte meinte at ein burde kunne forvente meir av Nationen. Han har heilt rett, skriver Hansli.

Avisen valgte å avpublisere saken.

– De som les og abonnerer på Nationen bør kunne forvente meir av oss. Denne saka vart rett og slett heilt feil. Vi burde ikkje ha laga ei slik sak. Først og fremst fordi det er nært i tid sidan den tragiske hendinga. At oksane som var godkjent som matproduksjon av Mattilsynet kunne havne på matborda har jo heller ingen relevans i dekninga av den tragiske hendinga, skriver Hansli.

Powered by Labrador CMS