«Lillebror» Narvik Nu anklaget Amedia og Fremover for å stjele trafikk

Sendte trafikken fra domenet narvik.nu til Fremover sine sider. Nå har de endret ordningen, og sender trafikken tilbake til «lillebror» Narvik Nu. - Ingen sammenheng, sier Fremover-redaktør.

Publisert

I begynnelsen av oktober sendte Narvik Nu ut pressemelding om at de starter opp nettavis i nettopp Narvik, som blant annet konkurrerer med Amedia-eide Fremover. 

Fire dager senere registreres domenet narvik.nu, som sender trafikk alle som skriver inn adressen inn på sidene til konkurrenten Fremover. Det skriver Narvik Nu selv

Narvik Nu-redaktør Frida Brembo er glad for at situasjonen løste seg, selv om hun understreker at hun er skuffet. 

Torsdag formiddag tar narvik.nu deg til Narvik Nu, og ikke til Fremover side sider. 

– De snudde seg rundt i full fart, og det er selvfølgelig bra. Jeg er likevel skuffa over at det har gått tre måneder før de snur og lurer fortsatt på hva Amedia egentlig har tenkt, sier Narvik Nu-redaktør Frida Brembo-Egilsrud til Medier24.

– Uheldig

Personen i Amedia-systemet som har opprettet domenet har ikke ønsket å kommentere saken overfor Narvik Nu. Han ønsker heller ikke å kommentere saken overfor Medier24. 

Fremover-redaktør Christian Senning Andersen sa onsdag til Narvik Nu at han har vært kjent med at domenet narvik.nu over en periode har tatt lesere til Fremover sine sider, men understreket onsdag at han skal be om at domenet tas ned. 

– Jeg ser at det er uheldig, og at jeg skulle reagert på dette tidligere. Men Fremover har ikke hatt noe med dette å gjøre, sa han til Narvik Nu onsdag

Fredag ettermiddag opplyser sjefredaktør Christian Senning Andersen i Fremover til Medier24 at det var leit at de fikk den starten på konkurransen.

- Det er ingen direkte kobling mellom Amedia, Fremover og dette domenet. Det var en ubetenksom handling fra en privatperson, slik jeg ser det. Vi så fram til å få en konkurrent, men dette ble en utrolig lei start. Jeg må innrømme at det er synd at vi ikke fikk en sjanse til å rydde opp, men at det måtte bli en sak av det. Samtidig innser jeg at det er uheldig for dem. Vi tok tak i dette umiddelbart vi fikk reaksjoner fra Narvik Nu.

– Bra at de snudde 

Brembo-Egilsrud forteller at oppstarten til Narvik Nu har, utover dette, gått veldig fint og at hun som redaktør er fornøyd med at de nå er oppe og går. Hun mener det er viktig at deres lesere vet hva som har skjedd i denne saken. 

– Det er klart man egentlig ikke har lyst til å åpne med en slik sak, men jeg mener det var viktig når vi har fått flere spørsmål om hvem vi egentlig er, og hvordan dette henger sammen, sier hun til Medier24.

Powered by Labrador CMS