Norske TV-seere får ikke se Rosenborg sin bortekamp mot Celtic.
Norske TV-seere får ikke se Rosenborg sin bortekamp mot Celtic.

Viasat og MTG nektes å sende fotballkamp på TV. Skotsk klubb med TV-rettigheter frykter ulovlig streaming

Den skotske storklubben Celtic nekter Viasat å kjøpe TV-rettighetene til det første mesterligamøtet mot Rosenborg i Skottland førstkommende onsdag.

Publisert

Det opplyser MTG Sport mandag.

– Vi har forsøkt å sikre oss rettighetene til å vise oppgjøret i flere dager, men Celtic ønsker dessverre ikke å selge, sier sportssjef i MTG Sport Norge, Anne Tufte, til egen hjemmeside.

Det er den skotske klubben som sitter på TV-rettighetene til det første oppgjøret i den tredje mesterligakvalifiseringsrunden onsdag 26. juli.

Ifølge Viasat-kommentator Daniel Høglund skal det ikke stå på penger, men at Celtic ikke vil at kampen skal gå på TV i det hele tatt, i frykt for lave tilskuertall på stadion og ulovlig streaming av kampen.

– Vi synes selvfølgelig at det er beklagelig at våre supportere og norske fans ikke får se kampen, sier daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug, til Aftenposten.

– Celtic må svare for hvorfor, men det er en litt spesiell situasjonen, sier hun videre.

Viasat opplyser at de har sikret seg rettighetene til å vise returoppgjøret på Lerkendal onsdag 2. august. Vinneren av den kampen går til omspillet i mesterligakvalifiseringen. Det er siste steg før det gjeve gruppespillet.

Celtic sikret seg plass i tredje kvalifiseringsrunden med seier over nordirske Linfield. RBK slo irske Dundalk.

 

Powered by Labrador CMS