MTG TV og Viaplay skal produsere ny nordisk dramaserie

Med Peter Stormare i hovedrollen.

Publisert Sist oppdatert

MTG TV og Viaplay går sammen om å produsere en ny nordisk dramaserie, med arbeidstittelen Black Widows. Innspillingen starter denne sommeren, og serien vil ha premiere i Sverige, Norge og Danmark i 2016.

Det melder MTG TV i en pressemelding.

Og en av hovedrollene spilles av den svenske Hollywood-stjernen Peter Stormare.

- Det er utrolig spennende at TV3 satser på drama, og jeg er veldig glad for å få være en del av det, sier Peter Stormare.

Black Widows handler om tre venninner som planlegger en hevn på sine menn. Peter Stormare skal spille en av de mannlige hovedrollene, mens de øvrige hovedrollene kles av tre kjente skandinaviske skuespillerinner, som er i ferd med å castes i disse dager.

- Dette kommer til å bli et flott prosjekt å jobbe med, og jeg gleder meg til å starte opptakene, sier Peter Stormare, som for tiden er på filminnspilling i USA.

Serien er en adapsjon av den finske originalserien Black Widows fra 2014, som ble en av de største seriesuksessene i Finland på lang tid.

Serien kombinerer et sterkt krimplot med et tradisjonelt relasjonsdrama, og består av åtte timesepisoder. Seriens regissør blir norske Janic Heen, som tidligere har regissert den omtalte dramaserien Brødre på NRK (2011).

- Black Widows er en perfekt dramaserie. Dramaserier på tvers av de nordiske grensene har økt i popularitet de siste årene, og medBlack Widows har vi et ypperlig dramaprosjekt som passer for flere ulike plattformer i flere land, sier Morten Mogensen, Chief Content Officer MTG Free-TV Scandinavia.

Black Widows er et samarbeidsprosjekt mellom MTG TV i Sverige, Norge og Danmark og MTGs strømmetjeneste Viaplay.

MTG TV Norges programdirektør Andreas Bakka Hjertø er svært fornøyd med den nye dramasatsningen:

- Med Black Widows setter TV3 en tydelig ambisjon om å levere kvalitetsproduksjoner til våre seere. Etter blant annet Broen har vi sett hva man kan få til hvis vi jobber tettere sammen på et skandinavisk nivå.

- Vi har vært så heldige å få med oss en fantastisk norsk og skandinavisk rolleliste, og har på toppen av det hele fått Janic Heen som regissør. Han er en kunnskapsrik og ambisiøs regissør som jobber tett med våre danske og svenske dramavenner for å få til en produksjon av høy internasjonal kvalitetm sier Bakka Hjertø.

Powered by Labrador CMS