MTG og TV3 varsler tung satsing på norsk drama framover. Neste år kan det bli fire helt nye produksjoner

– Vi tenker mer norsk og mer drama, sier programdirektør Andreas Bakka Hjertø. Før 2020 håper MTG å ha 20 serier i «katalogen» på sine digitale tjenester.

Publisert Sist oppdatert

I dag lettet MTG på sløret for hva som kommer på TV i 2017.

Til et knippe bransjefolk og medier fortalte programdirektør Hjertø at de vil satse tyngre enn noen gang på drama.

– Det kommer to dramasatsinger til våren og mest sannsynlig to nye dramaserier til høsten også. Innen 2020 har vi opp mot 20 dramaserier i våre kanaler, sa han på lanseringen.

Han understrekte at de ikke kan lage dramaproduksjoner til 80-90 millioner kroner, for det vil ikke være bærekraftig - men at de kan få andre og billigere konsepter til å funke, som for eksempel Aber Bergen.

– Den serien har knekket en kode for oss. Hvis vi får det som vi vil, har vi opp mot 20 dramaserier på boks innen 2020. Dette kan gi en god økonomi for oss fremover, sa han.

MTG sier de må endre seg for å klare kampen om oppmerksomheten.

Derfor skal de bli mer norsk også, uttalte han.

...det betyr at torsdagskrigen mot TV 2 ikke har fått MTG til å gi opp. Her fra tidligere i høst: – TV 2 forsøker å ødelegge vår dramasatsing, sier TV3. Snart blir det full krig mellom «Aber Bergen» og «Frikjent» på torsdager

Trolig ny Aber Bergen

Forsamlingen fikk innblikk i Svartsjøen, som er en dramaserie med et snev av Fritt Vilt-inspirert plott. Der følger man ungdommer som tar over en forlatt skiresort og som ikke akkurat er alene.

Programdirektøren sier de trolig fortsetter med en ny sesong av suksesserien Aber Bergen. De tenker også lansere ny helnorsk dramasatsing:

– I Elven følger vi en politimann som etterforsker et mistenkelig dødsfall på en liten jente og han møter mange andre utfordringer med røtter i den kalde krigen. Serien blir filmet i disse dager i Nord-Norge og vi er veldig spent, sa han.

Selskapet avslører også flere andre serier, som En dag i livet, som skal treffe seerne rett i hjertet. Der følger man mennesker som opplever sin viktigste dag i livet – og de som hadde en vanlig dag på jobben. Serien er produsert av Monster.

– Ordentlig emosjonell gråte-TV der, sa programdirektøren til latter i salen.

På TV3 skal det også gå en serie som heter Ekte menn, der kanalen har utfordret «helt vanlige menn som drikker øl, cola og snuser» til å delta i trathlon i Sør-Afrika om fem måneder. Der får de hjelp av en personlig trener og livsstilsveileder.

Dette i tillegg til mye sport, håndball, fotball, toll-TV, baking, oppussing, reality-TV og mye annet. Luksusfellen kommer også i ny sesong der de hjelper mennesker som har flere millioner kroner i kortsiktig gjeld – uten å eie nåla i veggen.

Store ambisjoner for streaming

Deres store satsing på streaming har båret frukter, ifølge programdirekøtøren, som varsler flere digitale produkter fremover, uten å ville lette mer på sløret rundt det.

– Men jeg kan si at vi har økt vår baseline fra 200.000 unike brukere på streaming, til 300.000 unike. Målet nå er 400.000 innen 2017 og det skal vi nå med å satse på flere produksjoner enn noen sinne, sa han.

 

Powered by Labrador CMS