Trygve Rønningen forlater sjefsjobben i MTG Norge - blir kanaldirektør og publisher i TV 2

Gir seg etter et drøyt år på topp. Går tilbake til TV 2 - 16 år etter at han forlot kanalen.

Publisert Sist oppdatert

Medieveteran Trygve Rønningen (48) gir seg som administerende direktør og toppsjef for MTG Norge. Det opplyser mediehuset i en melding mandag ettermiddag. Finansdirektør Pål Falck-Petersen overtar sjefsstolen inntil videre. 

Rønningen gir seg etter 11 år i MTG-systemet, først mange år i P4 og siden i fjor som toppsjef i MTG Norge. 

Samtidig forteller TV 2 hva Rønningens nye jobb blir:

Kanaldirektør og publisher - i TV 2.

Vender hjem

- Jeg er glad for at Trygve, en av pionerne i TV 2, vender tilbake til kanalen. Jeg har store forventninger til hans tilbakekomst, sier Olav T. Sandnes i en melding. 

Trygve Rønningen kommer med dette «hjem» til TV 2, kanalen hvor han helt fra den spede begynnelsen i 1991 var med.

- Trygve får hovedansvaret for kanalene i TV 2 og planleggingen av disse. Hans erfaring gjennom et langt TV-liv i ulike kanaler vil være en styrke for vår organisasjon i tiden fremover, sier Sandnes. 

Jobbet ni år i TV 2

Rønningen startet TV 2-karrieren i 1991 først som prosjektleder, deretter som programleder for det daglige magasinprogrammet «God ettermiddag, Norge!».

I 1994 ble Rønningen underholdningssjef i TV 2, før han senere fikk jobben som program- og planleggingssjef fra 1997 til 2000.

Siden den gang har han vært programdirektør i P4 og i MTG, daglig leder i produksjonsselskapet Mastiff, administrerende direktør og sjefredaktør i P4, og siden 2015 administrerende direktør for MTG Norge.

Rønningen er født i 1968, og startet mediekarrieren 20 år gammel som journalist i Oppland Arbeiderblad, ifølge Wikipedia-siden hans. Han rakk også en snartur innom VG og Forsvarets Forum før han endte opp i TV 2 - bare 23 år gammel. 

Om å komme tilbake «til start», sier Rønningen:: 

- Jeg gleder meg stort til å ta fatt på oppgavene i TV 2, sammen med tidligere og nye kolleger. Alle vet at bransjen vår står foran betydelige utfordringer. I jobben som kanaldirektør i TV 2 får jeg muligheten til å komme enda nærmere TV-produktet og utformingen av TV-kanalene.

Kvernstrøm slutter - jakter ny programdirektør

Samtidig som Rønningen går til denne nye lederjobben, er det klart at programdirektør Trond Kvernstrøm slutter i TV 2. 

Olav T. Sandnes opplyser at kanalen nå vil starte jobben med å finne Kvernstrøms etterfølger for å lede programavdelingen. 

Medier24 kommer tilbake med mer. 

Powered by Labrador CMS