Skuespiller Sven Nordin får hovedrollen i Wisting, som skal gå på MTG.
Skuespiller Sven Nordin får hovedrollen i Wisting, som skal gå på MTG.

MTG og TV3 slår på stor­tromma med ny drama­serie - med budsjett på 110 millioner: «Wisting» får Sven Nordin i hoved­rollen

Den nye serien skal gå på TV3 og Viaplay og bygger på to av bøkene fra forfatter Jørn Lier Horsts krimunivers. – MTGs ambisjon er å være ledende på nordisk drama, sier konsernsjef Morten Aass.

Publisert

Serien er en av de største dramasatsningene i Norge noensinne, og i dag ble det klart at prosjektet får 10,5 millioner kroner i støtte fra NFI som en del av et totalbudsjett på over 110 millioner kroner.

Det skriver MTG i en pressemelding. I hovedrollen blir den kjente norske skuespilleren Sven Nordin, som nylig har gjort internasjonal suksess med dramaserien Valkyrien.

Slik ser Wisting-plakaten ut.
Slik ser Wisting-plakaten ut.

Nå går han videre til en ny og storslagen dramainnspilling, skriver selskapet.

Opptakene starter allerede 17.januar, med hovedopptak i Larvik og Stavern-området.

Første sesong av serien er basert på to av de mest populære Wisting-bøkene Jakthundene og Hulemannen.

– Wisting er en sammensatt og spennende person og jeg gleder meg veldig til å spille ham. Jeg er en stor beundrer av forfatteren Jørn Lier Horst og det er med stor ydmykhet og glede jeg ser fram til denne oppgaven. Dette blir spennende, jeg gleder meg, sier Sven Nordin i meldinga.

Forfatteren selv er fornøyd med at akkurat Nordin takket ja til hovedrollen.

– Jeg er glad for den store entusiasme prosjektet er møtt med, og at Wisting-serien dermed blir en realitet. Så er jeg takknemlig for at Sven Nordin har takket jo til å spille ham. Det er et veldig godt valg. Han er stilsikker og en av våre aller beste karakterskuespillere, sier Jørn Lier Horst.

Første sesong av Wisting vil sendes på TV3 Norge og Viaplay.

– Ledende på nordisk drama

Mediekonsernets norske sjef sier at prosjektet er enda et bevis på at MTG går «all in» på dramainvesteringer.

– MTGs ambisjon er å være ledende på nordisk drama, og med Wisting tar vi et langt steg videre i den retningen; dette blir et av de største, norske dramaprosjektene noensinne. Wisting er et samarbeidsprosjekt mellom TV3 Norge og Viaplay, og vi gleder oss stort til å sette et tungt, norsk fotavtrykk på MTGs nordiske dramasatsning, forteller administrerende direktør i MTG, Morten Aass i pressemeldingen.

Administrerende direktør i MTG Norge, Morten Aass
Administrerende direktør i MTG Norge, Morten Aass

Seriens handling dreier seg rundt William Wisting, en hardtarbeidende politietterforsker som ofrer alt –inkludert familielivet– for jobben.

I dramaserien om Wisting er barna blitt voksne og kona har gått bort, mens julefeiringen trues av norgeshistoriens største seriemordersak. Samtidig begynner datterens reportasje om en ensom avdød nabo å krysse politietterforskningen.

Wisting-bøkene har blitt oversatt til tretti språk med de prisvinnende Jakthundene og Hulemannen i spissen. Også TV-serien har internasjonalt potensial – Wisting har allerede blitt solgt til Tyskland, skriver de.

– Vi er veldig stolte

Serien produseres av Cinenord Drama AS med produsentene Silje Hopland Eik og Terez Hollo-Klausen samt Good Company Films med produsenten Anni Faurbye Fernandez.

Katarina Launing og Trygve Allister Diesen er regissører og serieskapere er Kathrine Valen Zeiner og Trygve Allister Diesen.

Produsent Anni Faurbye Fernandez i danske Good Company Films har tidligere vært en del av svenske Yellow Bird, som har hatt enorm suksess med krimseriene Wallander og Stig Larssons Millenium-triologi.

– Vi er veldig stolte av å gi grønt lys til et prosjekt vi har veldig stor tro på. Ambisjonene er å lage en stor norsk dramasatsing over flere sesonger, inspirert av Beck og Wallander. Jørn Lier Horsts bøker om Wisting er enormt populære, og vi gleder oss til å oversette dette til en karakterdrevet krimserie, sier produsent Silje Hopland Eik i Cinenord. 

Powered by Labrador CMS