Sommerpraten

Radiodager-sjefen om sin største tabbe som sommervikar: – Jeg får fortsatt høre det

Radiodager-leder og P4-redaktør Morten Scott Janssen forteller om sine mest minneverdige tabber i Sommerpraten.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste mann ut er Morten Scott Janssen, prosjektredaktør i P4 og daglig leder i Radiodager.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2020?

– Et humpete år med god start og deretter bråstopp i annonsemarkedet i mars da koronaen satt inn. Men også spennende da nyheter og informasjon til folket ble ekstremt viktig og radio bidro på mange fronter. I P4-gruppen hadde vi tidlig fokus på å gi folk litt pusterom, også ved å fortsette med underholdning og god musikk for å tenke på noe annet.

–  Vi har også lært og fått nye muligheter når gjestene ikke kunne komme til oss, med nye apper og Teams i bruk for å intervjue folk hjemmefra. Noe som skapte en ny type intervjusetting, der folk stod og smurte matpakker, mens de var med på radio og så videre.

– Hva er årets flause til nå?

– På verdensbasis er det skremmende å følge med på pressekonferansen til Donald Trump, der han skjeller ut reportere og beskylder alt og alle for «fake news». Det blir spennende å følge utover høsten i valgkampen. 

– Hvilken bransjeperson har imponert deg i år? 

– Min egen leder, P4-sjef Kenneth Andresen,  har imponert meg gjennom koronakrisen, sammen med NENT-gruppen sentralt. De har stått støtt og tydelig signalisert til oss ansatte at vi gjør alt for å holde folk i jobb, og kuttet bonuser og utbytte tidlig. Kenneth har også vært veldig tydelig internt og framstått trygg og god i en vanskelig periode. Han fortjener stor ros fra alle oss ansatte i P4-gruppen og NENT i Norge for dette.

– Hva gjør du i sommer?

– Det blir en annerledes sommer. Jeg hadde planlagt alt ut fra at jeg skulle jobbe med OL i Tokyo for P4. Men nå blir det hytteferie i Fredrikstad og rolig og fint med besøk av familie og venner gjennom sommeren. Men sommertid er også radiotid og jeg har sendinger på P4 helt fram til 10. juli, før jeg tar ferie og er tilbake på lufta igjen rett over ferien.

– Sykling og bading står også på programmet. Jeg tenkte å prøve SommerBirken på sykkel i år. De tilbyr å sykle Birken fra Rena til Lillehammer som tur og registrere deg på flere punkter underveis. Det er et fint tilbud.

– Ellers er Prix Radio utsatt til høsten, så dette blir en sjelden sommer uten juryjobbing.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Jeg leser nettaviser og hører radio, spesielt i bilen. Jeg ser også som regel nyheter og sportsnyhetene på TV 2 på kvelden eller Sumo. Jeg er litt over middels interessert i fotball, så blir nok også noen kamper på iPad gjennom sommeren. 

– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar? Om du aldri har vært sommervikar: Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Jeg startet allerede på ungdomsskolen med lokalradio i Radio Ung og der jobbet vi mye med Norway Cup hver sommer og laget egen kanal døgnet rundt i Oslo. Det skjedde mye morsomt der. Noe jeg fortsatt får høre om er da jeg skulle prøve meg som snekker og lage studio-bord til studio på Ekebergsletta. Bordet så fint ut, men ferdighetene med mine ti tommeltotter, gjorde at bordet kollapset så snart en flue satte seg på det.

– Vi ødela også en heis ett år, da vi skulle frakte et bord tilbake til vårt vanlige studio i Keysers gate. Vi stappet det inn i heisen og trykket på knappen. Den heisen kom aldri lenger enn til 2. etasje, da satt bordet seg fast og heis-maskinen gikk varm. Det ble en kostbar heistur for gårdeier...

– Min beste sommerjobb var for øvrig som søppelkjører i Oslo. Jeg jobbet på akkord og startet tidlig klokken 06.00, men var nesten alltid ferdig til klokken 08.00 - 09.00 og fikk betalt for hele dagen.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Min eldste datter er sommervikar i Dagbladet år og jeg har sagt til henne at det gjelder å stå på og være positiv. Og ikke minst ta de sjansene du får til å bevise at du er flink og hører hjemme der du jobber. Det er mange som har fått faste jobber etter god innsats på sommeren.

Les flere Sommerpraten-intervjuer her!

Powered by Labrador CMS