Artist Sandra Lyng synes lite om å bli beskyldt for å ha stjernenykker, og slår tilbake mot VG i et innlegg på sin egen Facebook-side.
Artist Sandra Lyng synes lite om å bli beskyldt for å ha stjernenykker, og slår tilbake mot VG i et innlegg på sin egen Facebook-side.

Sandra Lyng kritiserer VG etter intervju. – Uproft, svarer avisen

Artisten forlot et intervju med VG etter et spørsmål om Stjernekamp. – Forstår ikke hvorfor hun reagerer, svarer VGTV-redaktør Rolf Sønstelie.

Publisert

Artisten Sandra Lyng slår tilbake etter at hun i VGTV-programmet «Panelet» ble beskyldt for å ha stjernenykker av programleder Morten Hegseth Riiber.

I et innlegg på sin offentlige Facebook-side skriver artisten:

«Hvis det er diva å sette grenser for seg selv og ikke ønske å bli dratt i en tabloidskapt krangel om svada så er jeg diva any day».

Hun legger også til:

«Hvis det er «for kjendis» å beskytte seg selv og andre mot søkende journalistikk hvor kilden var Jodel så er jeg gjerne det.

  Ble kritisert av Hegseth

Hegseths bemerkninger kom etter at Lyng avbrøt et intervju med VGTV

Da hun ble bedt om å kommentere en tilbakemelding hun fikk fra Stjernekamp-dommer Marion Ravn under forrige ukes sending, trakk Lyng seg fra intervjuet og sa:

–Dette føler jeg blir altfor tabloid. Jeg har ikke lyst til å snakke om dette, sa artisten og la til at hun syntes det ble «litt negativt».   

Hegseth omtalte episoden slik:

 – Det er litt superstjerne å si «dette gidder jeg ikke, det blir for tabloid» og så går man.

Samtidig var Hegseth kritisk til måten Lyng håndterte spørsmålet fra VGTVs reporter.

– Jeg tenker at det er gøy å se at hun går. Men jeg tenker at vi ikke må bli så kjendis-kjendiser at vi reiser oss opp og går, med en gang vi får et ubehagelig spørsmål.

Samtidig la programlederen til at han heiet på Lyng, og at han heiet på programmet Stjernekamp.  

Lørdag kveld publiserte Medier24 en ny sak, der Sandra Lyng og presseansvarlig for NRKs Stjernekamp uttalte seg. Der understreker de blant annet at Lyng ga VG  muligheten til å stille henne andre spørsmål etter episoden, men at avisen ikke ønsket dette. De hevder samtidig at deler av intervjuet er klippet bort.

Den nyeste saken kan du lese her:

Sandra Lyng deltar i årets utgave av Stjernekamp på NRK. 
Sandra Lyng deltar i årets utgave av Stjernekamp på NRK. 

Oslo 20200611. Sandra Lyng er en av deltakerne i årets utgave av Stjernekamp på NRK.Foto: Tore Meek / NTB

 – Forstår ikke hvorfor hun reagerer

VGTV-redaktør Rolf Sønstelie er forelagt kritikken fra Lyng.

Han er uenig med henne, og forstår lite av hvorfor Lyng avbrøt intervjuet med kanalen.

– Dette er ikke en tabloidskapt krangel. Dette er skapt av at Marion Ravn uttaler det hun gjør i programmet, og at Sandra Lyngs kjæreste reagerer som han gjør, sier han til Medier24 og legger til:  

– Det at vi spør Lyng om hennes reaksjoner på dette, er helt naturlig.

VGTV-redaktøren mener samtidig at mange av deres lesere vil forvente at hendelsen på Stjernekamp følges opp, og at spørsmålet som Lyng ble stilt ikke er spesielt kritisk.

– Hvorfor hun reagerer som hun gjør på spørsmålet, og at hun går fra intervjuet, forstår jeg ikke.

Han sier også at VG opplyste NRKs pressekontakt om hvilke temaer de ønsket å snakke med Lyng om, i forkant av intervjuet.

Sønstelie mener Lyng var lite profesjonell i sin oppførsel overfor VGTVs journalist.

– Jeg synes det er uproft av en person av hennes fomat. Hun har vært en offentlig person i flere år, og har søkt offentlighet i forbindelse med Stjernekamp nå. Da må du tåle spørsmål som ikke bare er «blabla», sier han.

Angående påstandene om bruken av Jodel som kilde i saken, opplyser Sønstelie at han ikke kjenner til om det sosiale mediet er blitt brukt i denne sammenhengen.

Likevel understreker han til slutt:

Rolf Sønstelie.
Rolf Sønstelie.

– Jodel kan være en kilde å overvåke, for å se hva folk er opptatt av. Men alt må undersøkes og ettergås journalistisk på vanlig måte.

Powered by Labrador CMS