Morgenbladet-klubben takker for støtten fra spaltistene: – Ledelsen bør våkne og se hva de har stelt i stand

– Det ser ut til at disse skribentene har skjønt noe både redaktør og styre nekter å ta innover seg, sier klubbleder Jo T. Gaare til Medier24.

Publisert

Torsdag ble de første sluttpakkene i Morgenbladet delt ut, og flere profilerte journalister har fått innvilget sluttpakke, etter at det ble klart at Morgenbladet skal kutte opp mot åtte millioner kroner, og at seks av disse skal tas på personal. 

Aftenposten meldte at minst åtte av avisas redaksjonelle medarbeidere hadde søkt pakke. Det skal informeres endelig på en møte i Morgenbladet fredag, får Medier24 opplyst.

Redaksjonsklubben har krevd redaktør Anna B. Jenssens avgang ved en rekke anledninger, men både hun og styreleder Amund Djuve fastholder at hun blir sittende.

Torsdag tok også 29 av Morgenbladets spaltister til orde for at de vurderer å slutte med bidrag til avisa. Klubbleder Jo. T. Gaare takker for støtten fra spaltistene, som inkluderer en rekke av Morgenbladets profiler. 

– Vi takker for støtten fra våre spaltister. Det ser ut til at disse skribentene har skjønt noe både redaktør og styre nekter å ta innover seg – at hele Morgenbladets eksistens nå står på spill. At klubben har mistillit til redaktøren er én ting, men at vi nå kan risikere å miste viktige bidragsytere og enda flere journalister er veldig kritisk. Ledelsen bør våkne og se hva de har stelt i stand, sier klubbleder Jo T. Gaare til Medier24 og legger til:

– Hvor viktig er det å holde på en redaktør som er så upopulær at 29 spaltister og alle journalistene vurderer å slutte i avisa?

Medier24 er ikke kjent med hvorvidt alle journalistene vurderer å slutte i avisa, men har fått opplyst at mange har vurderte sluttpakketilbudene seriøst. 

Anna B. Jenssen understreket overfor Medier24 torsdag at hun ikke kommer til å si noe offentlig om sluttpakkeprosessen før de er ferdige med å informere internt. 

Powered by Labrador CMS