Klubbleder Jo. T. Gaare og sjefredaktør Anna B. Jenssen i Morgenbladet.
Klubbleder Jo. T. Gaare og sjefredaktør Anna B. Jenssen i Morgenbladet.

Åtte har søkt om slutt­pakke i Morgen­bladet

Da fristen gikk ut onsdag, hadde minst åtte personer søkt eller bestemt seg for å søke om sluttpakke i den kriserammede avisa Morgenbladet, ifølge Aftenposten.

Publisert

Fristen for å søke sluttpakke gikk ut natt til onsdag, skriver Aftenposten. Hvis alle de åtte får innvilget søknaden, vil det innebære at mer enn én firedel av avisas redaksjonelt ansatte slutter. Det er 26 redaksjonelt ansatte i Morgenbladet, av dem er seks redaktører.

Aftenposten kjenner ikke til om noen redaktører har søkt sluttpakke. Overfor Medier24 gir klubblederen uttrykk for at ting er vanskelig.

- Jeg vil si at situasjonen mellom ansatte og redaktør er fastlåst. Vi nekter å akseptere at stillingskuttene er nødvendig, og mener at den økonomiske situasjonen er bedre enn redaktør og styre sier den er. Krisen er skapt av konsernet, med sitt enorme krav til budsjettoverskudd, og redaktøren bruker dette som unnskyldning til å kutte vekk personer vi trenger for å holde kvaliteten oppe og få avisa til å overleve digitalt.

10. september ble det kjent at avisen må spare 8 millioner kroner, hvorav 6 millioner skal spares på bemanning. Samtidig ble et tilbud om sluttpakker gitt de ansatte. Da skal det også ha blitt gitt beskjed om at ansatte med «nøkkelkompetanse» ikke nødvendigvis ville få innvilget søknaden.

Ledelsen i avisa skal ta stilling til søknadene torsdag, skriver Aftenposten.

Morgenbladet strever med store interne konflikter. Flere av journalistene har truet med å slutte i avisen dersom ikke ansvarlig redaktør går av. Uroen bunner i en langvarig konflikt mellom ansvarlig redaktør Anna B. Jenssen og redaksjonen. Mange av journalistene har fortalt om økende mistillit til 43-åringen.

I en epost til NTB i forrige uke skrev imidlertid Jensen at hun sto fast på en beslutning om ikke å trekke seg.

Onsdag satt redaktøren i møter og kunne ikke svare på Aftenpostens henvendelser.

Powered by Labrador CMS