Per Magne Tveiten i Mentor Medier, Sun Heidi Sæbø i Morgenbladet i Hege Yli Melhus Ask i NHST har blitt enige om Morgenbladet.
Per Magne Tveiten i Mentor Medier, Sun Heidi Sæbø i Morgenbladet i Hege Yli Melhus Ask i NHST har blitt enige om Morgenbladet.

NHST selger Morgenbladet til Mentor Medier for 40 millioner kroner

Mentor Medier kjøper Morgenbladet. Det skriver Dagens Næringsliv.

Publisert Sist oppdatert

Mentor Medier kjøper NHST Media Groups aksjer i Morgenbladet for 40 millioner kroner. Dermed blir Mentor Medier eier av 90,8 prosent av aksjene i Morgenbladet, skriver NHST i en pressemelding. Stiftelsen Fritt Ord og AS Forlagsfinans eier 4,5 prosent hver.

Fra før eier Mentor Medier blant annet Vårt Land og Dagsavisen.

– Vi er veldig godt fornøyde med at Morgenbladet blir en del av Mentor Medier. Vi ønsker å være det beste eiermiljøet for medieselskaper med ulike verdimessige og ideologiske ståsteder. Morgenbladet har lange tradisjoner som en viktig stemme i den offentlige debatten, en posisjon avisen har befestet ytterligere de siste årene. Vi ser frem til å bidra til videreutvikling av Morgenbladet basert på avisens eksisterende profil, sier Per Magne Tveiten, konsernsjef i Mentor Medier.

Ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Morgenbladet, Sun Heidi Sæbø, går inn i konsernledelsen i Mentor Medier.

Sæbø har vært redaktør i avisen etter en dyptgående konflikt i avisen som i fjor høst førte til at tidligere redaktør Anna B. Jenssen trakk seg.

– Når Mentor Medier nå går inn i selskapet, er jeg overbevist om at vi får eiere som er opptatt av å sikre og videreutvikle Morgenbladets unike posisjon som en intellektuell og meningsbærende avis. Våre kommende eiere har vist at de er villige til å satse på nisjeaviser som setter samfunnsoppdraget høyt, og vi har derfor stor tro på at de forstår viktigheten av å hegne om Morgenbladets egenart om avisen skal lykkes også i fortsettelsen. Så vil jeg gjerne få takke for et profesjonelt, lærerikt og godt samarbeid med NHST i den tiden jeg har vært i Morgenbladet, sier Sæbø.

NHST Media Group kjøpte 49 prosent av Morgenbladet i 2013 og økte til 90,8 prosent i 2016.

- Morgenbladets medarbeidere og ledere kan være stolte av det de har fått til de siste årene. Dette var ingen enkel beslutning. Men etter at Mentor Medier tok kontakt, gjorde vi en grundig vurdering, med utgangspunkt i NHSTs fremtidige strategi. Når vi nå selger Morgenbladet får Norges eldste riksavis et nytt, godt hjem, der de kan befeste og utvikle sin posisjon som den ledende avisen for intellektuelt nysgjerrige. Samtidig kan NHST konsentrere innsats og investeringer mot næringslivs- og nisjepublikasjoner i Norge og globalt, i tillegg til publiserings- og medieovervåkingstjenestene våre, sier konsernsjef Hege Yli Melhus Ask i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS