Avisa Møre felt på to punkt i Vær Varsom-plakaten for manglende samtidig imøtegåelse

Helse Møre og Romsdal fikk ikke svare om beskyldninger i en artikkel i Møre. Dermed ble avisen ble felt på punkt 3.2 og 4.14 i Vær Varsom-plakaten.

Publisert

Helse Møre og Romsdal mener Møre har brutt punkt 3.2 og 4.14 i Vær Varsom-plakaten etter en rekke saker om en eldre, syk, kvinnes negative opplevelser med transporten og behandlingen hun fikk på Ålesund sykehus.

I de ulike oppfølgingssakene var Pasient- og brukerombudet i Møre og Romsdal, daglig leder i Volda Taxisentral, og kommuneoverlegen i Volda intervjuet.

Helse Møre og Romsdal reagerer imidlertid på å ikke ha blitt kontakt før publisering, og mener avisen dermed har brutt punktene om kildebredde (3.2) og samtidig imøtegåelse (4.14).

Selv mener avisen at artiklene var en del av en pågående sak, og at imøtegåelsesretten ikke ble utløst.

Utvalget støtter klager i at avisen har brutt de to punktene.

«Helse Møre og Romsdal var, slik utvalget ser det, en sentral og relevant kilde. Utvalget mener fraværet av denne kilden påfører publiseringene en så stor mangel, at det også er et brudd på VVP 3.2, om bredde og relevans i valg av kilder»‚ skriver utvalget.

«Utvalget minner om at en imøtegåelse ikke kun handler om retten til å forsvare seg, men også om at publikum skal bli godt nok opplyst. Samtidig imøtegåelse og kravet til godt kildearbeid, hører ofte sammen», skriver de videre.

Powered by Labrador CMS