Monster i millionkrangel med Hollywood-selskap. Nå er ankesaken i gang

Monster Scripted og amerikanske Herrick TV krangler om distribusjonsretten til TV 2-serien «Grenseland». Ankesaken startet tirsdag

Publisert

Det norske produksjonsselskapet Monster Scripted og amerikanske Herrick TV møtes i retten igjen. De krangler om distribusjonsretten til TV 2-serien «Grenseland» og ankesaken startet i Borgarting lagmannsrett tirsdag.

Partene saksøkte hverandre om rettighetene til distribusjon av serien utenfor nordiske og tyskspråklige land som følge av ulike tolkninger av avtalen de inngikk seg i mellom.

I oktober 2017 besluttet Oslo tingrett at Herrick TV ikke har distribusjonsrettigheter eller andre rettigheter for serien. Monster Scripted fikk dermed medhold. Herrick TV ble også dømt til å betale saksomkostningene.

Herrick TV anken dommen og tirsdag startet ankesaken i Borgarting lagmannsrett. Det er satt av to dager til saken.

Det amerikanske produksjonsselskapet mener at de gjennom en tidlig samarbeidsavtale har fått overført distribusjonsrettighetene, og mener Monster urettmessig har solgt de internasjonale rettighetene og at de dermed har brutt avtalen.

Rettighetene ble solgt for 17 millioner kroner til Netflix, ifølge Dagens Næringsliv.

Spenningsserien ble sendt på TV 2 høsten 2017 og handler om en politimann som dekker over for sin bror i en drapsetterforskning. Tobias Santelmann spiller hovedrollen. Krangelen berørte ikke TV 2s visning av serien, men hvem som har rett til å selge serien internasjonalt.

Monster ønsker ikke å kommentere den pågående saken overfor Medier24. 

Powered by Labrador CMS