- Reklamebransjen har fortsatt en vei å gå når det gjelder å skape godt videoinnhold for mobil

- Til nå har løsningen vært å kutte de lange filmene til andre formater. Neste steg må være tilpasset mobilen, mener Mano Rashidi i Widespace.

Publisert Sist oppdatert

Videoreklame i en rekke forskjellige mobile formater er i vekst, og utviklingen går raskt.

Samtidig svikter ungdommen i økende grad lineært TV.

Et stadig vanligere annonseformat er video som spilles av som en del av bannerannonsering.

Og det kan funke, mener Mano Rashidi, salgssjef i Norge for Widespace.

Men, da må du fatte deg i korthet. Det er hovedkonklusjonen i erfaringene etter en tid med tech- og annonseselskapets nye StreamView-format:

- Før når du skapte reklamefilmer for TV, var det ett minutt lange og flotte filmer, med budskapet på slutten. På mobil fungerer ikke det.

- Her må det viktigste budskapet og avsenderen være supertydelig etter noen få sekunder. Og det resterende må komme i løpet av maks ti sekunder til, sier Rashidi til Medier24.

  • Se Widespaces 5 beste tips til videoreklame på mobil nederst i saken.

Video med autoplay, uten lyd

Widespace er et europeisk teknologiselskap og annonsenettverk som jobber kun mobil.

Etter å ha lansert det nevnte StreamView-formatet tidligere i år, deler selskapet nå sine erfaringer med Medier24s lesere.

Og de peker i retning av at «autoplay» i video er en suksess. Ikke ulikt slik video fungerer i Facebooks nyhetsstrøm; Widespace sine videobannere starter når du blar forbi, i utgangspunktet uten lyd.

- Nye formater lærer oss mer om brukernes atferd. Vi ser at videoer som begynner å spille automatisk gir en større rekkevidde, og gjør det enklere for annonsører å engasjere publikum med relevant informasjon. Dette fordi ingen klikk er nødvendig, sier Chief Product Officer i Widespace, Adrian McDonald, i en presentasjon fra selskapet.

- Må skape innhold tilpasset mobilen

Selskapets norske salgssjef og leder i Norge, Mano Rashidi, utdyper overfor Medier24 at målet er å utvikle Widespace sine videoformater til et premium produkt der man både kan ta bedre betalt - og levere tilsvarende gode resultater. Nå betaler også kundene kun for reelle videostarter og visninger, ifølge Rashidi.

Ikke minst derfor er det viktig at reklamen engasjerer. Og når brukeren i den modus man gjerne er i på mobil. Da funker ikke lange reklamefilmer og eventyr.

- Vi kommer til å jobbe videre med disse resultatene og erfaringene. Reklamebransjen har fortsatt en vei å gå når det gjelder å skape godt videoinnhold for mobil.

- Løsningen til nå har vært å kutte de lange filmene til å passe også på andre formater. Neste steg på være å skape innhold tilpasset mobilbrukeren. Det må være langt mer kort og konsist enn tidligere, sier Rashidi.

- Video på mobil forbindes ofte med litt forhatte prerolls. Hvordan skiller nye formater seg fra det?

- Integrerte videoer med autoplay krever ikke noen interaksjon, og blir ikke dyttet på deg på samme måte. Du trenger ikke noen interaksjon, og kan bla videre hvis du ikke vil. Og hvis filmen fenger, stopper du opp og ser resten, mener han.

Filmen må ikke bare være kort. Den bør helst funke også uten lyd, sier Rashidi:

- Det er veldig få som slår på lyd og ser film i fullskjerm.

[video width="1912" height="1080" m4v="http://www.medier24.com/wp-content/uploads/2015/12/OAS001364-Mazda-Takeover-Streamview.m4v"][/video]

Mazda og Mindshare fornøyd

Men kort og konsist funker, skal vi tro en av kundene som har testet ut formatet.

Reklamefilmen over demonstrerer hvordan Widespaces videoformat spiller av i en kampanje for Mazda 6. Digital direktør Tomas Tamasi i Mazdas mediebyrå Mindshare sier dette om resultatene.

- Sammenlignet med andre kanaler hvor vi benyttet mobile plattformer, så vi en markant økning i antall som lastet ned prisliste, og nesten en dobling på antallet som søkte etter nærmeste Mazda-forhandler.  

- Dette er viktige KPI-er, og vi kan si oss veldig fornøyde med resultatene, sier Tamasi.

Widespaces 5 beste tips for å lykkes med mobile videoannonser:

  1. Sørg for å velge en videoløsning hvor ingen klikk er nødvendig. 9 av 10 mennesker klikker ikke engang på annonser de finner interessant.

  2. Kommuniser budskapet tidlig med tydelig avsender. Om lag 55 prosent av alle brukere falt i fra i løpet av de 3 første sekundene.

  3. De 45 prosent som fortsatt ser videoen, gjør dette i omtrent 10 sekunder. Tilpass budskap og video innenfor dette tidsrommet.

  4. Sørg for å skape engasjement i videoer som ikke krever lyd. Kun to prosent av alle avsluttede videoer skjer i fullskjerm-modus.

  5. Unngå små detaljer. Husk at videoen blir sett på en liten mobil skjerm.

Powered by Labrador CMS