Mikkel Niva skal lede Reality-programmet Maestro, som relanseres etter ni år
Mikkel Niva skal lede Reality-programmet Maestro, som relanseres etter ni år

Mikkel Niva skal være program­leder for ni år gammelt tv-konsept

Det er nesten nøyaktig ni år siden siste episode av reality-programmet Maestro gikk på lufta i NRK. Nå gjenopplives konseptet i ny drakt.

Publisert

«Hvem har ikke drømt om å dirigere et symfoniorkester? Åtte kjente amatører får sjansen. I hver episode stemmer kringkastingsorkesteret ut en av deltakerne, og vinneren som står igjen til slutt får tittelen "Maestro".», heter det i NRKs egne beskrivelse av programmet Maestro, som gikk på lufta i 2010.

Nå bekrefter NRK overfor Medier24 at programmet er tilbake, og at den nye versjonen har premiere 5. januar i 2020.

– Stort, spektakulært og live

Forrige gang var det Christian Borch, Jenny Jenssen, Johannes Joner, Mia Hundvin, Petter Schjerven, Phung Hang, Aslak Borgersrud og Hilde Louise Asbjørnsen som utgjorde «amatørene» som kjempet om tittelen Maestro. Programmet var ledet av Espen Beranek Holm. 

Denne gangen er det NRK-profilen Mikkel Niva som får i oppdrag å lede programmet. 

– Vi skal lage Maestro i moderne versjon. Det skal være stort, spektakulært og live. Vi mener det er en stor interesse for klassisk musikk blant et publikum som er både ungt og gammelt, så dette er en gyllen mulighet til å få klassisk musikk ut til en stor målgruppe, sier redaksjonssjef i kulturavdelingen Ingerid Nordstrand.

Redaksjonssjef i NRKs kulturavdeling Ingerid Nordstrand
Redaksjonssjef i NRKs kulturavdeling Ingerid Nordstrand

Hvem de åtte som skal være med å konkurrere vil hun foreløpig ikke avsløre. 

 

54 musikere og en amatør

På spørsmål om hvorvidt den originale sesongen av Maestro ble en seersuksess, svarer Nordstrand at den gikk bra, og at de håper å kunne underholde nok en gang.

– Jeg tror det kommer til å bli veldig underholdende. Det er veldig uvant for et orkester å ha en dirigent som ikke kan det. Det er nok duket for mange morsomme situasjoner. Det blir uvant for musikerne i Kringkastingsorkesteret.

Hun opplyser at det ikke er noen krav om musikalsk talent for å være deltager, og at det vil være snakk om åtte kjente personer fra «mange områder i samfunnet».

– Det blir 54 musikere ledet av en amatørdirigent.

Powered by Labrador CMS