«Simpsons»-skapere trekker Michael Jackson-episode

En «Simpsons»-episode der Michael Jackson låner stemme til en mentalpasient som tror han er Jackson, trekkes nå fra alle plattformer.

Publisert

«Simpsons»-skaper Matt Groening, seriens produsent James L. Brooks og showrunner Al Jean har ifølge Wall Street Journal fattet beslutningen samlet i kjølvannet av «Leaving Neverland»-dokumentaren.

– Det føltes som det eneste mulige valget, sier Brooks til avisen.

Episoden «Stark Raving Dad» stammer fra tredje sesong i 1991. Jackson er den umiskjennelige stemmen til Leon Kompowsky, en pasient som Homer møter på en mentalinstitusjon og som tror han er Michael Jackson.

– Folk trodde jeg var gal på grunn av måten jeg kledde meg på. Én hvit hanske dekket med glitrende steiner, sier Kompowsky, som slipper ut og blir venn med Bart, som han skriver en sang sammen med.

Det skal ha vært popikonet selv som ringte og tilbød seg å medvirke i serien, som han var fan av. Opprinnelig ble Jackson kreditert som «John Jay Smith», skriver T he Guardian.

Nå blir «Stark Raving Dad» trukket fra strømmetjenester så vel som fra kanaler som sender repriser på «Simpsons», og fremtidige fysiske kopier – inklusive bokssett, meldes det.

Powered by Labrador CMS