Redaktør Helge Lurås i Resett. Nettstedet hans har blitt anmeldt for hatefulle ytringer.
Redaktør Helge Lurås i Resett. Nettstedet hans har blitt anmeldt for hatefulle ytringer.

Kunstner anmelder Resett for hatefulle ytringer

– Denne saken er viktig også prinsipielt, sier Mia Habib til Dagsavisen. Resett-redaktør Lurås stiller seg uforstående til anmeldelsen.

Publisert

Scenekunstner Mia Habib har bestemt seg for å anmelde Resett for å spre hatefulle ytringer, skriver Dagsavisen og scenekunst.no. 

I november skrev Resett om at Mia Habib Productions var tildelt 11,2 millioner kroner fra Kulturrådet, og det er kommentarene i kommentarfeltet under saken som er utgangspunktet for anmeldelsen. 

– Jeg har fått hjelp fra forbundet Norske Dansekunstnere, som mener denne saken er viktig også prinsipielt. Scenekunstnere opplever mye hatytringer. Vi må løfte en diskusjon om hvordan interesseorganisasjoner, kulturinstitusjoner og programmerende scener stiller opp for enkeltindivider som blir hetset i sosiale medier, sier Habib, sier hun til Dagsavisen.

Resett-redaktør Helge Lurås stiller seg uforstående til anmeldelsen. 

– Vi har fortsatt ikke sett anmeldelsen og vet ikke hvilke kommentarer som menes er et brudd på straffeloven. Men vi har gått gjennom kommentarene under saken og stiller oss uforstående til anmeldelsen, kommenterer redaktør Helge Lurås i Resett til Dagsavisen.

Powered by Labrador CMS