Den svenske avisen Metro skal kvitte seg med alle sine journalister

– Journalister passer ikke inn i vår forretningsplan, sier selskapets norske eier og administrerende direktør, Christen Ager-Hanssen, til Expressen.

Publisert

Den norske eieren av den svenske gratisavisen Metro, Christen Ager-Hanssen, sier til den svenske avisen Expressen at de skal kvitte seg med alle avisas journalister.

– Journalister passer ikke inn i vår forretningsplan. Det finnes flere contentbyrået som produserer innhold som passer oss. Vi kommer til å være innholdsinnkjøpere, sier Ager-Hanssen til Expressen.

Ifølge Ager-Hanssen er det ikke klart når endringen skal skje, men det skal være i nær framtid. 

– Snart. Det kommer når det kommer. Vi kommuniserer ikke det nå. Vår strategi er å ikke drive virksomheten med ansatte journalister. Vi kommer til å være et moderne selskap, som kjøper innhold. De som har best innhold på markedet kommer vi til å kjøpe fra. Så enkelt er det. Vår strategi er å være best på innholdskjøp. Kjøpe billig og bra, sier han til den svenske avisa.

Selskapet har lenge slitt med økonomien, og skyldte på et tidspunkt opp mot 60 millioner svenske kroner, ifølge Expressen. En anonym ansatt Expressen har snakket med sier at det ikke er spesielt god stemning i redaksjonen, og beskriver situasjonen som «et mareritt». 

Lederen av den svenske fagforeningen for journalister, SJF, Ulrika Hyllert, sier dette vitner om mangel på respekt.

– Jeg mener dette er mangel på respekt for de ansatte som virkelig har kjempet lenge under denne ledelsen, og også når det har vært store problemer i avisen, sier hun til Expressen. 

Powered by Labrador CMS