Sjefredaktør og direktør Olav Sandnes i TV 2.
Sjefredaktør og direktør Olav Sandnes i TV 2.

Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen blir sittende. Her er TV 2-ledelsens 5 nye tiltak i arbeidet mot seksuell trakassering

- Oppfølgingen av disse sakene har nå førsteprioritet for ledelsen, sier toppsjef Olav Sandnes.

Publisert

Vegard Jansen Hagen får fortsette som sportsredaktør i TV 2 til tross for den siste tids avsløringer om seksuell trakassering i kanalen, melder Bergens Tidende.

Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.
Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.

Torsdag ettermiddag ble det holdt allmøte i TV 2, og der ble det ifølge avisen gjort kjent at Hagen har full tillit fra ledelsen.

Avgjørelsen skal ha blitt møtt av applaus blant ansatte.

Kanalen meldte senere i en pressemelding at den har satt i verk flere tiltak mot seksuell trakassering.

 

Under press

Hagen har de siste dagene vært under press etter at han innrømmet at han i over et år satt på opplysninger om alvorlig seksuell trakassering i TV 2 uten å gripe inn.

Hagen erkjente samtidig at alle de fem kjente trakasseringssakene i TV 2 er knyttet til sportsavdelingen.

TV 2-direktør Olav T. Sandnes uttrykte allerede onsdag at han har tillit til Hagen. Samme dag hevdet derimot kanalens tidligere kommunikasjonsdirektør, Rune Indrøy, at Hagens framstilling av trakasseringssakene har vært delvis uriktig.

– Jeg reagerer meget sterkt på den framstillingen Hagen nå gir. Den er delvis løgnaktig. Fra kvinnens side ble all informasjon gitt i det første møtet med Hagen, også om episoden inne i TV 2-lokalene, sa Indrøy til VG om saken der en kvinnelig medarbeider varslet om at hun var blitt seksuelt trakassert av en kollega.

 

Tiltak mot trakassering

Torsdag ettermiddag fortalte TV-kanalen i en pressemelding om sine tiltak mot seksuell trakassering.

– Vi har de siste dagene erkjent at det er gjort grove feil, vi har sagt hva vi mener om det som har kommet fram, og hvordan vi vil at TV 2 skal være som arbeidsplass.

- Det er min oppgave å omsette dette til handling. Det gjør vi nå, sier sjefredaktør og administrerende direktør Olav T. Sandnes.

TV 2 har satt opp fem punkter som danner grunnlaget for det videre arbeidet. De består av 1) å bygge kunnskap, 2) kartlegging, 3) gjennomgang av rutiner, 4) senke terskelen for å melde om saker og 5) oppfølging og evaluering.

– Vi må heller ikke glemme at dette handler om mennesker i og utenfor TV 2 som garantert har det tøft nå. De har familie, det må vi også ta hensyn til. Oppfølgingen av disse sakene har nå førsteprioritet for ledelsen, og vårt fokus vil være å behandle varslinger på en ordentlig måte. Det er de berørte som er viktigst akkurat nå, sier Sandnes.

Tiltakene vil bli evaluert etter et halvt år, heter det. 

Powered by Labrador CMS