Tidligere VG-sjef Torry Pedersen, nå publistisk direktør i Schibsted Medier.
Tidligere VG-sjef Torry Pedersen, nå publistisk direktør i Schibsted Medier.

Mannen sluttet i TV 2 etter seksuell trakassering - men fikk likevel jobb i VG

- Vedkommende oppførte seg eksemplarisk hos oss. Vi fikk folk som hadde oppført seg dårlig til å oppføre seg godt, sier tidligere sjefredaktør Torry Pedersen.

Publisert
  • Medier24 retter: I en tidlig versjon av denne saken står det at vedkommende «fikk sparken» fra TV 2. Det skal etter hva vi forstår ikke medføre riktighet. 

 

De siste dagene har TV 2 fått mye oppmerksomhet for flere tilfeller av seksuell trakassering, i kjølvannet av #MeToo-kampanjen og særlig Aleksander Schaus utblåsing på Twitter i helga.

Kanalen har selv bekreftet at en håndfull medarbeidere er sagt opp. De fleste av forholdene ligger noen år tilbake i tid.

Men en av dem som sluttet i TV 2 etter en av disse sakene, fikk senere jobb i VG. Her jobbet han noen år, før han senere forlot til en annen jobb igjen.

Ansettelsen skal ha skapt sterke reaksjoner internt i mediehuset, skriver NRK.

Tidligere sjefredaktør Torry Pedersen bekrefter at han kjente til mannens forhistorie før han ble ansatt i VG, og sier til NRK at man gjorde en grundig vurdering:

– Jeg hadde også en lang, personlig samtale med vedkommende. Vi snakket om hvordan det kunne være mulig at han kunne fortsette å jobbe, og hvordan han kunne få orden på livet sitt.

- Jeg ga klar beskjed om at måten han hadde oppført seg på ikke var akseptabel i VG, og vedkommende har oppført seg aldeles eksemplarisk hos oss siden. Vi fikk folk som hadde oppført seg dårlig til å oppføre seg godt, sier Pedersen til NRK.

Pedersen spør videre om man aldri skal få jobbe igjen, og få muligheten til å rehabilitere seg.

  • LES MER hos NRK

 

Powered by Labrador CMS