Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2. Bildet er fra en lansering for noen år tilbake.
Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2. Bildet er fra en lansering for noen år tilbake.

TV 2 Sporten lot ansatt fortsette i jobben i over ett år - etter at han hadde forsøkt å sperre to kvinner inne på et hotellrom

- Det er uholdbart og det er mitt ansvar, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen om saken.

Publisert

Det er Dagens Næringsliv som tirsdag ettermiddag bringer en omfattende nyhetssak, i kjølvannet av Aleksander Schaus utblåsing på Twitter i helga om trakassering i mediebransjen.

Flere av episodene var knyttet til TV 2, og selskapet bekreftet dagen etter at fem saker hadde ført til oppsigelse eller kraftige advarsler.

 

#MeToo i mediebransjen - følg debatten live her

#MeToo i Medie-Norge: Vi tar debatten! Hva kan vi lære - og hva gjør vi nå?

Posted by Medier24 on 14. november 2017

Tok to år før noe skjedde

Men det gikk ikke alltid like raskt, kan DN nå melde: I 2012 skal samme mann ha trakassert kvinnelige kolleger, og to ganger forsøkt å sperre to forskjellige kvinner inne på et hotellrom.

En av dem meldte saken inn for daværende fotballsjef Vegard Jansen Hagen, men den mannlige ansatte fortsatte i jobben uten annen reaksjon enn en alvorsprat. Først da en av kvinnene tok saken lengre opp i systemet, gikk det kort tid før mannen måtte slutte.

Nåværende sportsredaktør Vegard Jansen Hagen sier i dag dette til DN om saken:

- Det er uholdbart og det er mitt ansvar. I løpet av denne tiden fant nye episoder sted og de kunne vært unngått om jeg hadde gjort jobben min bedre. Det er smertefullt og til dem som ble rammet er det bare å si unnskyld.

Bekrefter ukultur i TV 2

Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand bekrefter overfor DN at dette tok for lang tid. Hun sier at man ikke har vurdert stillingene til Bjørn Taalesen eller Vegard Jansen Hagen på bakgrunn av sakene.

Men bekrefter samtidig at det har vært et usunt arbeidsmiljø i TV 2 Sporten:

– Når såpass graverende saker dukker opp fra samme miljø, der såkalte stjerner kan ta seg til rette uten at det gir noen form for konsekvenser, så kan man si at det har vært en ukultur.

Powered by Labrador CMS