Kvinne varslet mot TV 2-topp etter hendelse på fest. Det endte med at mannen fikk hjemmekontor fram til han pensjonerer seg

Etter fire måneder innstilte «varslingsgruppen» sine undersøkelser, fordi den anklagede hadde bestemt seg for å gå av med pensjon.

Publisert

En TV 2-topp som har fått et trakasseringsvarsel mot seg, får hjemmekontor før han til høsten pensjoneres, melder Bergens Tidende.

22. november i fjor leverte en kvinne inn et varsel mot en TV 2-topp etter oppfordring fra mediehusets varselgruppe.

Fire måneder senere fikk hun informasjon om at varslingsgruppen innstilte sine undersøkelser - fordi den anklagede hadde bestemt seg for å gå av med pensjon til høsten. I mellomtiden vil han arbeide hjemmefra, men vil ha tilgang til møterom i kontorlokalene ved behov, skriver avisen.

Sarah Willand, organisasjonsdirektør og medlem av den nedsatte varslergruppen, vil ikke svare på om det er sammenheng mellom avgangen og anklagene mot ham.

Hun sier at han jobber med enkeltprosjekter fram til hans avgang, og at det derfor er naturlig at han ikke tilbringer mye tid i kontorlokalene.

Varselet gikk ut på at kvinnen etter en fest for flere år siden ble dratt inn i mørket, presset mot en vegg og forsøkt kysset. Kvinnen ba sin kollega om å gi seg, noe han også gjorde.

Fra varslingsgruppen legges det vekt på at det er ord mot ord, siden det ikke var noen vitner til hendelsen.

Avisa har også vært i kontakt med en kvinne som så sent som i første halvår i fjor klaget på mannens oppførsel under et jobbarrangement.

 

Powered by Labrador CMS