OVERTAR LOKALAVIS: Svein Halvor Moe (t.v.) selger lokalavisa i Meråker til TA Media og John Arne Moen, etter at han i tjue år har vært eier og mesteparten av dette århundret har vært redaktør.

Trønder-Avisa og Amedia kjøper Meråkerposten

Trønder-Avisa AS har overtatt aksjemajoriteten i lokalavisa Meråkerposten. Amedia kjøper en mindre aksjepost.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Onsdag ble det klart at Trønder-Avisa AS overtar 65 prosent av aksjene i Meråkerposten AS, mens Amedia overtar de resterende 35 prosentene.

Konsernsjef John Arne Moen i TA Media og Trønder-Avisa sier i en pressemelding at Meråkerposten i lengre tid har «vært på radaren», og at man derfor var interessert i å gå en runde med Svein Halvor Moe da det ble klart at lokalavisa kunne være til salgs.

NY REDAKTØR: Geir Olav Flåan, som var redaktør i Meråkerposten en periode på 1990-tallet, overtar nok en gang redaktørkrakken.

– Meråkerposten har en 40 år lang historie i lokalsamfunnet bak seg, og er en tung merkevare i en kommune preget av stort aktivitetsnivå. Vi er innstilt på å bruke de ressursene som er nødvendig for å videreutvikle Meråkerposten og føre den over i en tid hvor digital publisering blir stadig viktigere, sier Moen.

Det er Trønder-Avisa-journalist Geir Olav Flåan, som tidligere har vært redaktør i både Meråkerposten, Stjørdalens Blad og Malvikbladet som blir ny redaktør i avisa.

– Det er vel noe som heter «ringen er sluttet». Jeg skal ikke si at den nå er sluttet, men den er iallfall rundet, sier Flåan, som startet sin pressekarriere i nettopp Meråkerposten som frilanser tidlig på 1980-tallet. Etter videregående i 1987 ble han fast ansatt, og jobbet i lokalavisa fram til 1993 – noen år også som redaktør.

I meldinga sier John Arne Moen at ettersom Meråkerposten så langt ikke har tatt skrittet inn i den digitale tidsalderen, er det en betydelig jobb som skal gjøres med lokalavisa i fjellkommunen.

– Det blir en merkbar overgang fra at avisa kommer én gang i uka med nyheter og reportasjer, til at man begynner å publisere hver eneste dag, og på kveldstid dersom det skjer noe. Vi revitaliserer også papirutgaven, gir den nytt utseende og øker sidetallet, samtidig som Merakerposten.no skal gi abonnentene løpende nyheter fra det som skjer i bygda, sier Moen, som nå blir styreleder i Meråkerposten.

Økonomidirektør Geir Jonny Rognan i TA Media blir daglig leder.

TA Media overtar ansvaret for utgivelsen av avisa 1. september. Moen sier at man trenger såpass tid for å være sikker på at alt er klart ved overgangen.

Powered by Labrador CMS