Kari Tone Flågen og Tine Austvoll Jensen.
Kari Tone Flågen og Tine Austvoll Jensen.

M24TV

Discovery-sjef Tine skal være mentor for VGs Kari Tone det neste året: – Veldig spent

– Mentoring har vært helt avgjørende for min del - på den reisen jeg har vært på de siste 20 årene, sier Discovery-sjefen, som er mentor for første gang.

Publisert

Tirsdag var det klart for «parseremoni» for andre runde av mentorprogrammet til Medienettverket og Mediebedriftenes Landsforening (MBL).

Blant de ferske mentorparene er Discovery-sjef Tine Austvoll Jensen, som skal være mentor for Kari Tone Flågen. Flågen, som er seksjonsleder for VGs nisjenettsteder, som for eksempel Godt.no. 

– Hvorfor har du meldt deg på dette, Kari Tone? 

– Hvorfor skulle jeg ikke meldt meg på? Jeg har hørt utrolig mye fint om dette programmet og føler jeg har mye å lære som leder selv. Så jeg er veldig spent og gleder meg veldig til det neste året.

Se live-intervju med Jensen og Flågen her: 

– Har vært avgjørende for min del 

Austvoll Jensen er mentor for første gang – og forteller at hun ser fram til å kunne være mentor for Flågen. 

– Jeg gleder meg veldig. Jeg tror det blir et spennende år – og vi skal bli veldig godt kjent med hverandre, sier hun og legger til: 

– Jeg ønsker å være mentor også fordi mentoring har vært helt avgjørende for min del - på den reisen jeg har vært på de siste 20 årene. Og så håper jeg jo at jeg også skal få litt mentoring tilbake. Jeg ser veldig fram til dette, sier Austvoll Jensen og ler.

På spørsmål om de to kjenner hverandre godt fra før svarer de noe lattermildt at de aldri har hilst på hverandre tidligere. 

– Jeg tror aldri vi har vært i samme rom en gang, legger Flågen til. 

Hun håper at hun får mye ut av det neste året – og at hun kan vokse som både person og som leder. 

– Jeg håper at jeg har lært mer om meg selv som leder og at jeg har lært mer om lederskapet generelt, at jeg har blitt mer bevisst på hvordan jeg er som leder selv, og at jeg får et nettverk av fine folk rundt meg, sier hun. 

– Fortsatt viktig 

Men har mentorprogrammer egentlig utspilt sin rolle? Austvoll Jensen er klar på at hun ikke mener det. 

– Ja, jeg synes det er viktig. Mangfold i ledelse er et kjempeviktig tema. Nå ser vi en sterk forbedring på mangfold når det gjelder kjønn, men det betyr ikke at man kan legge den ballen død på noen måte, sier hun. 

Hun håper også man kan få et enda større fokus på at mangfoldig ledelse ikke nødvendigvis bare dreier seg om kjønnsbalanse. 

– Det er noe vi må fortsette å jobbe hardt med og fortsette å jobbe med mangfold – også i et bredere perspektiv. Det tror jeg også vi kommer til å snakke mye om i året som kommer, sier hun. 

Powered by Labrador CMS