Åshild Mathisen ferdig som Vårt Land-sjef. Blir sagt opp og fratrer stillingen med umiddelbar virkning

- Jeg er helt knust, sier sjefredaktøren. - Skyldes ulike syn på samarbeidsrelasjoner og styringsprinsipper, heter det i en melding fra konsernsjef Per Magne Tveiten.

Publisert

Torsdag var styret i det kristne mediekonsernet Mentor Medier samlet til krisemøte, etter konflikten som har oppstått mellom konsernsjef Per Magne Tveiten og Vårt Land-sjef Åshild Mathisen. 

Der fikk konsernsjef Tveiten etter alt å dømme tillit til å gå videre med det som nå er blitt en oppsigelsessak: 

Vårt Land-konflikten:

Torsdag 15. mars ble det kjent at Mentor Mediers konsernsjef Per Magne Tveiten ikke lenger har tillit til Åshild Mathisen, sjefredaktør og direktør i Vårt Land. Dette ifølge Mathisen selv. Konsernsjefen er også styreleder i Vårt Land AS.

Flere i konsernet mener Vårt Land ikke samarbeider med resten av Mentor Medier, påstander som er tilbakevist fra avishuset.

Det ble i fjor høst varslet om at konsernsjefenhar trakassert Åshild Mathisen. Varselet kom fra Ingrid Erøy Fagervik, en av Mathisens nærmeste medarbeidere. Varselet er undersøkt og av konsernstyret erklært for å være grunnløst. Prosessen er imidlertid kritisert fra varslerens og Mathisens advokater.

Åshild Mathisen begynte som sjefredaktør i mars 2016. Tidligere har hun vært direktør for samfunnskontakt i NRK, utviklingsredaktør i Vårt Land, PR-rådgiver i Burson-Marsteller, rådgiver i KrF og politisk kommentator.

Dagens Næringsliv meldte først at Mathisen fredag formiddag møtte på konsernsjefens kontor til drøftelsesmøte - hvor tema var oppsigelse av hennes arbeidsforhold. 

Fratrer med umiddelbar virkning

Kort tid sendere meldte også Vårt Land selv at redaktøren nå fratrer stillingen med umiddelbar virkning. 

– Jeg er helt knust. Dere er en fantastisk gjeng, sa Mathisen til redaksjonen og resten av mediehuset på et allmøte klokka 11.

Fredag formiddag skal også konsernsjef Per Magne Tveiten møte de ansatte i avisen til allmøte.

«Styringsprinsipper og samarbeid»

Fredag litt over klokka 12 sendte Mentor Medier også ut følgende pressemelding om saken: 

- Knust og stolt

Styret i Vårt Land har besluttet å avslutte arbeidsforholdet med publisher i Vårt Land, Åshild Mathisen. Hun fratrer sin stilling med umiddelbar virkning. Avslutningen av arbeidsforholdet skyldes ulike syn på samarbeidsrelasjoner og styringsprinsipper.

- Åshild Mathisen har i sine to år som redaktør bidratt sterkt til en omstilling av Vårt Land. Hun har vært en markant avisleder som har tydeliggjort avisens profil. Jeg vil understreke at den situasjonen som har oppstått ikke handler om den redaksjonelle profilen i Vårt Land, sier styreleder i Vårt Land og konsernsjef i Mentor Medier, Per Magne Tveiten.

Alf Gjøsund vil bli konstituert som publisher i Vårt Land. Prosessen med å rekruttere ny leder starter så raskt som mulig.  

I en e-post til DN skriver sjefredaktøren blant annet følgende:

– Jeg er helt knust. På vegne av leserne som ønsket dette prosjektet, og ikke minst de ansatte - som har jobbet knallhardt med å få til fornyelsen. Og jeg er stolt, for det klarte vi på så kort tid! Vi satte Vårt Land på kartet og tok en helt ny posisjon i offentligheten. Det var nå vi skulle begynne å høste av alt arbeidet, og vi hadde så mange spennende planer på trappene. Dette er så ødeleggende for Vårt Land. 

Mentor Mediers konsernsjef Per Magne Tveiten er også styreleder i Vårt Land AS. Styret består videre av konserndirektør Ole-Jacob Mosvold, samt ansatterepresentantene Bjørgulv Bjåen og Thomas Myhrvold.

  • Saken blir oppdatert.
Powered by Labrador CMS