Åshild Mathisen, sjefredaktør og direktør i Vårt Land.
Åshild Mathisen, sjefredaktør og direktør i Vårt Land.

350 personer har signert et opprop til støtte for Vårt Land-redaktør Åshild Mathisen

På listen over underskrifter finnes flere lederskikkelser fra Kirken og andre kristne miljøer, akademikere og profilerte kunstnere, skriver Dagens Næringsliv.

Publisert

Nærmere 350 personer har signert et opprop til støtte for sjefredaktør i Vårt Land Åshild Mathisen, som følge av konflikten med eierselskapet Mentor Medier. Det skriver DN.

Bak oppropet «Støtte til Vårt Lands redaksjonelle profil» står førsteamanuensis Birgitte Lerheim ved Det teologiske fakultet, som sitter i representantskapet for Vårt Land, et høringsorgan for ledelsen i avisen.

Hun sier til avisen at hun startet oppropet for å støtte retningen Vårt Land har utviklet seg redaksjonelt etter at Mathisen ble ansatt.

 

– Handler ikke om profil

Styreleder og konsernsjef Per Magne Tveiten i Mentor Medier sier saken ikke handler om Vårt Lands redaksjonelle profil.

– Den har sitt utspring i en intern prosess om samarbeidsrelasjoner og styringsstruktur i Mentor Medier konsernet. Vårt Lands redaksjonelle profil har aldri vært gjenstand for uenighet, skriver han i en e-post.

15. mars informerte sjefredaktør og administrerende direktør Mathisen på et allmøte i redaksjonen at hun ikke lenger hadde tillit fra Tveiten. Bak mistilliten ligger det ifølge DN en langvarig konflikt mellom ledelsen i avisen og ledelsen i andre selskaper under Mentor Medier-konsernet.

Sju direktører i Mentor sendte i fjor høst et bekymringsbrev til eierne og styremedlemmene der de beskriver Vårt Land-sjefen som vanskelig å samarbeide med.

 

Skal diskutere saken

Torsdag skal styret i Mentor Medier ifølge Vårt Land behandle samarbeidsproblemene i konsernet, men redaksjonsklubben i avisen har sendt brev til samtlige styremedlemmer for å be dem vente med en avgjørelse.

– Vi gjør dette fordi vi ønsker oss en ryddig og ordentlig prosess der ting foregår i riktig rekkefølge. Det bør ikke tas flere skritt i avgjørelse før etter generalforsamlingen, sier fungerende klubbleder Morten Sjølli, til Vårt Land.

Den ekstraordinære generalforsamlingen vil ikke bli avholdt før etter påske.

Powered by Labrador CMS