Tomas Brunegård, styreleder i Mentor Medier AS.
Tomas Brunegård, styreleder i Mentor Medier AS.

Vårt Land-konflikten fortsetter: Eiergruppe erklærer mistillit mot styreleder i Mentor Medier

- Vi finner grunn til å uttrykke sterk mistillit mot Tomas Brunegård, heter det i et forslag til neste ukes generalforsamling.

Publisert

Dagens Næringsliv melder mandag at en gruppe aksjonærer i Mentor Medier AS nå har utarbeidet et formelt mistillitsforslag mot styreleder Tomas Brunegård.

Eiergruppen representerer 17,5 prosent av aksjene i konsernet, og forslaget er nå sendt ut sammen med en ny innkalling til den ekstraordinære generalforsamlingen 16. april.

I forslaget, som er publisert på mentormedier.no, heter det blant annet:

Til DN begrunner Silje Kvamme Bjørndal forslaget slik:

(...) Vi er kritiske til at ekstraordinær generalforsamling ble lagt på sist mulige tidspunkt i forhold til aksjelovens bestemmelser, og at styret i Vårt Land AS fant det nødvendig å gå til oppsigelse før eierne hadde fått den informasjon som er ønsket. Det som for oss er kjent rundt varselsaken gir også grunnlag for stor bekymring.

Vedtak:
Med bakgrunn i det overnevnte og i særdeleshet styreleders håndtering av varselsaken finner vi grunn til å uttrykke sterk mistillit mot Mentor Medier AS’ styreleder Tomas Brunegård.

– Dette gjør vi for å understreke at generalforsamlingen handler om svekket tillit til konsernstyret og dets styreleder. Vi opplever at aktører har forsøkt å gi inntrykk av at denne saken kun dreier seg om Vårt Land.

- Men dette handler om flere problemkompleks, deriblant styrets behandling av varselet om påstått trakassering av redaktør Åshild Mathisen og at man er usikker på retningen nåværende styre fører konsernet, sier hun. 

Kvamme Bjørndal er styreleder i «Stiftelsen Vårt Land Bladmisjon», en av aksjonærene som har fremmet mistillitsforslaget. Hun er også politisk rådgiver i Kristelig Folkeparti.

På spørsmål om hvorvidt gruppen ønsker å kaste styrelederen, sier Kvamme Bjørndal til DN:

– Vi vil ha muligheten til det, og derfor har vi formulert vedtaket.

 

Powered by Labrador CMS