Porten.no-redaktør Synne Asheim Haga og Ansvarlig redaktør i Rana No, Roger Marthinsen, kunne begge juble etter å ha blitt tildelt pressestøtte tirsdag.
Porten.no-redaktør Synne Asheim Haga og Ansvarlig redaktør i Rana No, Roger Marthinsen, kunne begge juble etter å ha blitt tildelt pressestøtte tirsdag.

Porten.no og Rana No jubler for pressestøtte: – Det beste som kunne skjedd

Nå lover begge redaktørene at pengene vil gå til å styrke journalistikken.

Publisert

Tirsdag ble det kjent at Rana No, Porten.no og Medier24 blir tildelt pressestøtte for første gang. 

Ansvarlig redaktør i Rana No, Roger Marthinsen er svært glad over at avisen nå får støtte.

Han hadde ikke fått beskjed om tildelingen da Medier24 tok kontakt med ham. 

– Det vil gi oss et handlingsrom og et sterkere fundament å bygge lokalavisen videre på. Vi har bygget stein på stein med hardt og godt arbeid fra de ansatte over tre år, sier Marthinsen til Medier24.

Han understreker også at pengene vil gå direkte til å videreutvikle journalistikken og produktet deres.

– Det blir å skape en enda mer solid arbeidsplass, og å kunne produsere enda mer relevant og bedre innhold til leserne. Så enkelt og så vanskelig er det, sier han.

Samtidig er Marthinsen åpen om at det betyr ekstra mye for dem at tildelingen skjer akkurat nå.

– Jeg kan ikke legge skjul på at dette kommer ekstra godt med i år, fordi vi, på lik linje med alle andre, har merket koronapandemien godt, sier han. 

 

– Det beste som kunne skjedd

Redaktør i Porten.no, Synne Asheim Haga er veldig fornøyd etter at det ble klart at også de får pressestøtte i 2020.

– Det betyr alt, og er det beste som kunne skjedd. Dette er det konkrete tiltaket som trengs for å holde en så liten oppstartsavis som oss sterke i konkurransen , sier Haga til Medier24.

Hun berømmer samtidig avisens eiere, nemlig det lokale IT- og bredbåndselskapet Årdalsnett. 

– Vi har hatt tålmodige lokale eiere som har satset knallhardt mens vi har gått uten en krone i støtte. På lesertall har vi hatt jevn vekst, mens vi på inntekter har vi hatt vekst siden 2016, mens vi først gikk i pluss i 2019, sier hun.

Og legger til:

– Da var det på usle 89 000 kroner. Vi gikk inn i 2020, med solid vekst og et bedre resultat, og så kvestet korona økonomien vår.

På grunn av koronakrisen, kommer pengene på et ekstra godt tidspunkt, forteller Haga.

En del av gjengen i Porten.no feiret i dag at de er blitt tildelt pressestøtte for første gang. På bildet (fra venstre): Synne Asheim Haga (Daglig leder og redaktør), Kristine Haglund (selger) og Ola Weel Skram (digitalder).
En del av gjengen i Porten.no feiret i dag at de er blitt tildelt pressestøtte for første gang. På bildet (fra venstre): Synne Asheim Haga (Daglig leder og redaktør), Kristine Haglund (selger) og Ola Weel Skram (digitalder).

– Vi har måttet gjøre knallharde vurderinger for å kunne stå av koronaen. Når vi først nå kvalifiserte til støtte, kunne det ikke kommet på et bedre tidspunkt, sier hun.

 

Vil satse hardere 

I likhet med redaktørkollega Marthinsen, er også Haga klar på at pressestøtten vil komme journalistikken til gode.

– Først og fremst vil dette påvirke journalistikken. Nå kan vi satse hardere og mer enn vi har gjort før. Vi kan også være mer kreative og satse på prosjekter vi ikke har turt å satse på, fordi vi rett og slett ikke har hatt betalingsevne, sier hun.

Nå får avisen et sårt tiltrengt pusterom, ifølge Haga.

– Vi kan tilby enda mer solid stoff til leserne, og nå går det an for oss å puste. Nå vet vi at avisen er sikret, sier hun mens hun samtidig erkjenner at de fortsatt må jobbe knallhardt i fremtiden.

Avslutningsvis sier Haga:

– Satsingen blir tryggere nå. Skjer det noe i 2021, har vi likevel en buffer som lar oss «gønne» på med god journalistikk. Vi vet det jo ikke sikkert, men sannsynligvis må vi ikke permittere noen nå, og det gjør satsingen mye tryggere.

Powered by Labrador CMS