Medietilsynet har bestemt seg: Nett.no får ikke pressestøtte

Når går saken til Medieklagenemnda. – Det er heldigvis veldig oppegående aktører som sitter i Medieklagenemda, så jeg håper de klarer å ha et litt annerledes perspektiv, sier redaktør Kjetil Haanes til Medier24.

Publisert

I fjor fikk Nett.no avslag på søknaden om produksjonstilskudd, etter at Medietilsynet konkluderte med at nettavisen ikke oppfyller støtteordningens krav til formål og innhold.

Dette klagde de på og nå er behandlingen ferdig. Medietilsynet opprettholder dermed avslaget. Dermed går saken videre til Medieklagenemnda.

– Etter å ha vurdert saken grundig mener vi fremdeles at Nett.no ikke oppfyller alle krav for å få støtte, opplyser direktør Mari Velsand i Medietilsynet i en melding.

Nettavisa Nett.no dekker 23 kommuner i Nordfjor og på Sunnmøre og skriver i all hovedsak næringslivsjournalistikk.

De søkte om produksjonstilskudd for første gang i fjor, men Medietilsynet avslo søknaden etter å ha konkludert med at publikasjonen ikke oppfyller kravene til formålet og innholdet for ordninga.

Nett.no-redaktør: – Fullstendig feil

Tilsynet mener at Nett.no ikke er brede nok i sin dekning innen nyhet, aktualitet og debattstoff - og at de har en for høy andel næringslivsstoff og en lav andel av både kommentar- og debattstoff.

I sin klage har Nett.no uttalt at de mener vurderingen som ble foretatt inneholder metodefeil og de stiller spørsmål ved om hvorfor innholdet deres er sammenliknet med innholdet i Fiskeribladet og Dagsavisen.

Ansvarlig redaktør Kjetil Haanes i Nett.no sier til Medier24 tirsdag at de reagerer på at Medietilsynet kun legger Høgskolen i Volda sin innholdsanalyse til grunn.

– Det mener vi er sterkt misvisende, for det viser ikke det reelle innholdet i Nett.no, så jeg håper Medieklagenemda kan distansere seg litt fra Volda-analysen og heller ta en selvstendig vurdering om vi har et mangfold som er stort nok til å få produksjonstilskudd, sier han.

I innholdsanalysen står det at de har 90 prosent næringslivsstoff og det mener redaktøren er fullstendig feil og viser til egne undersøkelser om at de har rundt 60 prosent - og det med en streng definisjon på hva næringsliv er.

– To avslag og nå videre en instans til. Har du tro?

– Det er heldigvis veldig oppegående aktører som sitter i Medieklagenemda, så jeg håper de klarer å ha et litt annerledes perspektiv på det, sier han til Medier24.

Powered by Labrador CMS